İnadına iPhone Diyenlerden misiniz Yoksa Xiaomi mi?

    Günümüz akıllı telefon piyasasında genel olarak kullanıcıların tercih edebileceği işletim sistemleri ikiye ayrılıyor. Apple tarafından tasarlanan iOS işletim sistemi sadece iPhone serisi cihazlarda kullanılırken, Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi ise farklı birçok marka tarafından ortak şekilde kullanılmaya devam ediyor. Tüm işletim sistemlerinin kendine göre çeşitli avantajları ve kullanım kolaylıkları bulunduğu için kullanıcılar da genellikle alışkın olduğu işletim sistemine sahip cihazları tercih etmeye devam ediyor.

    İnadına iPhone Diyenlerden misiniz Yoksa Xiaomi mi?
    20 Ekim 2021 - 16:32
    Her ne kadar akıllı telefonlar kullanıcılara geçmişe kıyasla çok daha yüksek kullanım avantajları sunuyor olsa da kişiler genellikle ilk işletim sistemi tercihlerinden vazgeçmiyor. Ancak artan imkanların da etkisiyle piyasada yeni görülmeye başlayan birçok marka, hayal edilenin çok daha ötesinde avantajlar sunan yeni amiral gemi modellerini piyasaya çıkarmaya devam ediyor. Bununla birlikte artan telefon fiyatları da kullanıcıları daha uygun fiyatlı modellere yöneltiyor. Peki yıllardan bu yana kullanıcıların en çok tercih ettiği marka olan Apple ve iPhone cihazlar ile günümüzde yeni görülmeye başlayan Xiaomi akıllı telefon modelleri arasındaki kalite ve tasarım farklılıkları neler?

    iPhone 12

    iPhone serisinin tüm cihazlarında kullanılan işletim sistemi Chipseti ve yazılımlar tamamen Apple tarafından üretilmektedir. iPhone 12’de kullanılan A14 Bionic Chipseti ise günümüzün en hızlı çipleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte cihazın kamera kısmında yapılan gelişmeler ile birlikte iPhone 12, gece modunda bile gün ışığında olduğu kadar net fotoğraflar çekilmesine imkan sağlıyor.

    iPhone 12’nin kullanıcı tercihine bağlı olarak 6.1 ve 5.4 inç olmak üzere 2 farklı boyut seçeneği bulunuyor. Bu sayede siz de kullanım avantajlarına ve tercihlerinize bağlı olarak kendinize uygun iPhone 12’ye sahip olabilirsiniz. iPhone 12’nin ekran kısmında kullanılan Super Retina XDR teknolojisi ise cihazın yaydığı ışık ve renklerin çok daha canlı ve yoğun görünmesini sağlıyor. Cihazın aldığı darbelere karşı korumayı maksimuma çıkaran Ceramic Shield teknolojisi ise cihazın dayanımını serinin bir önceki modeline göre 4 kata kadar arttırıyor. Bununla birlikte iPhone 12 ile birlikte hayatımıza giren birçok yenilik olsa da cihazın yüksek fiyatları ve iOS işletim sisteminin özelleştirme noktasındaki dezavantajları kullanıcıları Android işletim sistemine yöneltiyor. Peki, Xiaomi tarafından tasarlanan akıllı telefon modellerinin özellikleri ve sunduğu avantajlar neler?

    Xiaomi Mi 9T

    Xiaomi tarafından tasarlanan Mi 9T modeli, Ultra HD çözünürlükteki 3 adet arka kamerası sayesinde profesyonel düzeyde fotoğraf ve video çekimleri yapmanıza olanak sağlıyor. Bununla birlikte standart akıllı telefonlara kıyasla çok daha üst düzey bir kamera teknolojisi ile karşımıza çıkan Xiaomi mi 9, sağlamlaştırılan kamera kapağı sayesinde çok daha uzun süreli kullanım garantisi sunuyor.

    Xiaomi Mi 9T’nin öne çıkan en büyük yeniliklerinden bir tanesi de cihazın dünyada ilk kez kablosuz hızlı şarj özelliğine sahip olması. Her ne kadar önceki yıllarda da kablosuz şarj teknolojisi akıllı telefonlarda kullanılıyor olsa da Xiaomi Mi 9T bunu bir adım daha ileriye götürerek kablosuz şarj teknolojisini hızlı şarj ile birleştiriyor. Cihazın 20 W kablosuz ve 27 W kablolu hızlı şarj özelliği, bataryanın tam kapasiteye yaklaşık 1.5 saat içerisinde ulaşmasını sağlıyor.
    Super AMOLED ekran teknolojisi ve Gorilla Glass 6 güvencesi ile Xiaomi Mi 9T, Android’e geçmek isteyen kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

    Xiaomi Mi 10T

    4 adet arka kamera teknolojisi ile 123°’lik çekim açısına ve Ultra HD çözünürlükteki 108 MP kameraya sahip olan Xiaomi Mi 10T, profesyonel fotoğrafçılık deneyimini akıllı telefonlar ile buluşturuyor. Android işletim sisteminin tüm avantajlarını çok daha uygun fiyatlar ile kullanıcılarla buluşturan Xiaomi Mi 10T, segmentine kıyasla oldukça uygun fiyatları ile de dikkat çekiyor. Kamera özelliklerinde bulunan gece modu ise karanlık ortamlarda ışık parlamasını minimum seviyelere indirerek çok daha net görüntüler elde edilmesine imkan sağlıyor.

    8 çekirdekli işlemcisi sayesinde profesyonel mobil oyuncuların ihtiyacı olan sistem gereksinimlerini sonuna karşılayan Xiaomi Mi 10T, 8 GB RAM kapasitesi ile göz kamaştırıcı bir performans sunuyor. Siz de Android işletim sistemine geçmek için kendinize uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız, Xiaomi Mi 10T ile günümüz üst düzey teknolojisini yakalayabilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum