• Reklam

IMSEF ödülleri sahiplerini buldu

İZMİR'in Buca ilçesinin bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Buca Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı'nda (IMSEF - International Music, Science, Energy, Engineering Fair) proje ödülleri sahiplerini buldu. Dereceye giren tüm yarışmacıları tebrik eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Sizlerin sayesinde yaşadığımız dünyanın geleceğine dair umutlarımız bir kez daha arttı" dedi.

 IMSEF ödülleri sahiplerini buldu
27 Kasım 2021 - 10:33 - Güncelleme: 27 Kasım 2021 - 10:36

Bilimsel araştırma ve sanat ruhunu dünyaya yaymak amacıyla gerçekleştirilen Buca IMSEF'in ödül töreni çevrimiçi olarak gerçekleşti. Törende konuşmasını İngilizce olarak yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca IMSEF'e katılan tüm öğrencileri tebrik edip, "Hepimiz gerek içinde bulunduğumuz koronavirüsle mücadele döneminde gerekse küresel çapta yaşanan iklim krizi sebebiyle bilimsel üretimin önemini çok iyi kavradık. Sizlerin sayesinde yaşadığımız dünyanın geleceğine dair umutlarımız bir kez daha arttı. Hepinizin gelecekte insanlık için önemli çalışmalarda bulunacağınıza dair büyük bir inançla dolduk. İyi ki sizin gibi pırıl pırıl gençleri tanıdık ve Bucamızda ağırladık" dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM BİLİM VE SANAT PROJELERİ

Çocuk ve gençlerin geleceğine yapacakları en büyük yatırımın bilim ve sanat projeleri olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, "Buca Belediyesi olarak bilim üssümüz olarak adlandırdığımız Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezimizde yetişen gençlerimize gelecek yaşamlarında ihtiyaçları olacak tüm donanımı katma çabasındayız. Merkezimizle Bucalı çocuk ve gençlerimizin gelecekteki iş hayatlarındaki başarı zeminini bugünden oluşturmanın yanı sıra onları nitelikli bireyler olarak modern toplum hayatına kazandırmak gibi bir sorumluluğu da üstleniyoruz. Kısacası bugün olduğu gibi bundan sonra da kentimizdeki öğrencilerimizi ve projelerini desteklemeye devam edecek, Buca IMSEF'in de geleneksel hale gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.  

167 PROJE YARIŞTI

BUCA IMSEF 2021'de fizik, kimya, biyoloji, matematik-bilgisayar, enerji-mühendislik ve müzik-piyano olmak üzere toplam 6 kategoride 27 ülkeden 167 proje yarıştı. Fizik kategorisinde birincilik ödülünü İzmir Anadolu Lisesi'nden Eren Çömezoğlu, İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Hüseyin Yağız Devre, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mizna Mohammed Almansoori, Elyazeya Mohammed Almansoori, Rusya'dan Aleksandr Struchkov, Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'nden Yiğit Zobu, Uygar Korkmaz ve Endonezya'dan Brian Alvarico Anwar, Dilan Cyrilo Anwar paylaştı.

Kimya kategorisinde birincilik ödülü, Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'nden Ceylin Afacan, Enes Kahraman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi'nden Timuçin Topçu, Sırbistan'dan Mara Raickovic, Giresun Fen Lisesi'nden Sena Ocak, Tekirdağ Özel Aden Fen Lisesi'nden Sena Özcan, Yusuf Alper Dırak ve İran'dan Amirali Safari'ye gitti.

Biyoloji kategorisinde birinciliği, Tayvan'dan Yang Tzu-Hsuan, Meksika'dan Ameyallı Flores, Andre Vazaquez, Giresun Fen Lisesi'nden Müşerref Şeyma Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Kayra Koray Yılmaz, Sırbistan'dan Iva Minic, Azerbaycan'dan Ramziyya Akhundova, Turkan Demirli, Aytaj Aslanlı ve İran'dan Artin Radmatin elde etti.

Enerji-mühendislik kategorisinde birinciler, Romanya'dan Stan Brianna Alexandra, Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi'nden Hatice Kübra Eroğlu, İremsu Aşlakçı, Tayvan'dan Hong Hao-Xiang, Hong Chia-Tse, Ukrayna'dan Yurii Sahaidak, Konya Meram Fen Lisesi'nden Muhammet Tahir Büyükhelvacıgil, Sacit Büyükhelvacıgil, İzmir Özel Eraslan Anadolu Lisesi'nden Zeren Kaynak, Karşıyaka Efe Afyonlu oldu.

Matematik-bilgisayar kategorisinde ise birinciliği İzmir Fen Lisesi'nden Mehmet Akif Karakaş, Taylan Yalçın, Meksika'dan Myrahis Yurizahan Sanluis Cerezo, Güney Afrika'dan Kutlwano Tshatiwa, Ukrayna'dan Illia Nazarenko, Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'nden Begüm Atay, Ukrayna'dan Zakhar Pysarevskyi, Tokat Yılmaz Kayalar Fen Lisesi'nden Abdülhakim Kökçü, Furkan Çolak paylaştı.

Müzik-piyano kategorisinde de birincilik ödülünü Rusya'dan Arina Gerasimova ve İzmir Özel Amerikan Koleji'nden Duru İbişağaoğlu kazandı.




 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum