İmar Komisyonu üyesi, imar yolsuzluğu yapmakla suçlanıyor

    İzmir’in Çeşme Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım’ın otel ruhsatı almasına karşın 29 daireli apartman diktiği belirtildi. CİMER’e şikayet edildi.

    İmar Komisyonu üyesi, imar yolsuzluğu yapmakla suçlanıyor
    25 Kasım 2019 - 01:23 - Güncelleme: 25 Kasım 2019 - 01:27

    MANŞET TÜRKİYE / ÖZEL HABER

    Türkiye'nin turizmde gözde yerlerinden olan Çeşme’de iki dönemdir CHP’den Meclis üyeliği yapan, partisinin Meclis 1. Grup Başkanvekili olan, İmar Komisyonu üyesi Aybars Yıldırım hakkında Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği şikayet dilekçesi hazırladı. Aynı zamanda Menemen’in eski Belediye Başkanı Sosyal Demokrat Halkçı Partili İnşaat Mühendisi Kadir Yıldırım’ın oğlu olan Aybars Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) verilen dilekçede şu bilgiler yer aldı:

    meclis-1-baskan-vekili-aybars-yildirim.jpg

    "25.10.2019 Tarihli CİMER dilekçemiz

    Cumhurbaşkanlığı Makamına

    İzmir ili Çeşme ilçesi İnönü mahallesi 5528 ada 4 parselde 2018 yılında otel ruhsatı ile inşaata başlandığı, turizm imarından faydalanılarak 6 kata izin alındığı, ancak inşaat bitince bağımsız 29 bölüm oluşturularak daire şeklinde satışa sunulduğu, inşaat sahibinin Çeşme Belediyesi 2 dönemdir meclis üyesi ve çeşitli komisyonlarda ve imar komisyonlarında görev almış Aybars Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım olduğu,

    1c531cf2-5943-41dd-8231-d47244af669b.jpgAncak;

    İMAR YOLSUZLUĞU VE USULSÜZLÜĞÜ BAKIMINDAN...

    Çeşme'de turistik tesis alanlarının konutlaşması, turistik tesis adı altında emsal fazlasından faydalanmak fakat tesis yerine konut üretmek şeklinde devam eden İMAR YOLSUZLUĞU VE USULSÜZLÜĞÜ hakkında, önlem alması ve mücadele etmesi gereken kimselerin başında gelen, Meclis ve encümen üyelerinin, belediye dahilinde izin onay yetkisine sahip ilgili personel ile iş birliği yaparak, bizzat kendilerinin bu işle uğraştıkları, imar kanunlarını çiğnedikleri, konum ve mevkilerini kendi çıkarları için kullandıkları, haksız kazanç elde ettikleri, haksız rekabete vesile oldukları ve birçok şahıs ve arsa sahibini mağdur ettikleri şeklinde derneğimize ulaşan çok sayıda ihbarın denetlenmesi, incelenmesi ve gerekiyorsa soruşturma açılmasını istirham ederiz. Saygılarımızla.

    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği

    ilgi ve gereği için

    Sayıştay

    TBMM

    Adalet Bakanlığı

    Maliye Bakanlığı

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

    Turizm Bakanlığı

    Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

    MASAK

    İzmir Valiliği

    İzmir Defterdarlığı”

     

    Suçlamalar böyle..

    Manşet Türkiye olarak, Ekinoks Derneği’nin CİMER’e gönderdiği dilekçeyi yorumsuz olarak buraya koyduk ve diyoruz ki: Bir belediye meclis üyesi, bir imar komisyonu üyesi, bir meclis 1. grup başkanvekili ve bir belediye başkanının oğlu bunları yapar mı? Yaptıysa nasıl yapar diye soruyoruz.

    YORUMLAR

    • 2 Yorum
    • Mehtap Wood
      4 yıl önce
      Çeşme’de adeta bir imar çetesi var, birebir mağduru olduğumuz için şaşırmadım diyebilirim.
      Sayın Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken biz beş senedir kapı kapı adalet arıyoruz.
    • Erdoğan
      4 yıl önce
      Yazıklar olsun Çeşme’mize yakışmayan bi durum Chp zihniyeti Ekrem oranın bunduruma el atmasını bekliyorum