• Reklam

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na resti çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'yerel seçim' resti: Sen varsan ben yokum

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na resti çekti
23 Temmuz 2023 - 13:23
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'gizli toplantı' krizinin ardından CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. 4,5 saat süren toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim damga vurdu. İddiaya göre Kılıçdaroğlu'na seçim öncesi rest çeken İmamoğlu, 'Sen varsan ben yokum' dedi. Söz konusu iddiaya ise CHP'den jet cevap geldi.

Yalçın Bayer, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na "Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum" dediğini iddia etti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile İmamoğlu'nun da tartıştığını da aktaran Bayer, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün CHP Belediye Başkanları toplantısında konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na'Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum' demiş, bunun üzerine Ahmet Akın, İmamoğlu’na 'Konuşmanızı toparlayın' dediğinde, “toparlayamam, dinleyeceksin' karşılığını vermiş. Olmuyor, ayıp."

İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ile de tartıştı.

'SEN DAHA YENİSİN'
Toplantıya dair paylaşımlarına devam eden Bayer, " CHP belediye başkanları toplantısında bir vaka daha. İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile sert bir şekilde tartışmışlar. 'Sende parti ruhu yok, daha sen yenisin' demiş Kerimoğlu. CHP’ye yazık, büyük abiler duruma hemen müdahale etmeli.." ifadelerine yer verdi.

CHP'DEN İDDİALARA CEVAP
Öte yandan gazeteci Bayer'in iddialarına CHP'den yalanlama geldi. Konuya dair açıklama yapan CHP Medya Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “ CHP Doğrulama” adlı sosyal medya hesabından açıklama paylaştı. İmamoğlu’nun söz konusu ifadeleri kullanmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"22 Temmuz 2023 tarihinde, Genel Merkezimizde gerçekleşen 'Belediye Başkanları toplantımızda', İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; 'Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum' şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçek dışıdır. Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır. Saygılarımızla." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum