• Reklam

İlk göreve başladığı İzmir'e müdür oldu

Ege Bölgesi'nde İzmir'inde aralarında bulunduğu 7 ilin emniyet müdürleri değişti. İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Celal Sel'in ilginç bir öyküsü var.

İlk göreve başladığı İzmir'e müdür oldu
02 Ağustos 2023 - 14:59 - Güncelleme: 02 Ağustos 2023 - 15:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla emniyet müdürleri atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Ege Bölgesi'nde İzmir, Muğla, Manisa, Çanakkale, Denizli, Balıkesir ve Uşak'ın il emniyet müdürleri değişti. Yeni kararnameyle Elazığ Emniyet Müdürü Celal Sel İzmir'e, Bingöl Emniyet Müdürü Ali Canbolat Muğla'ya, Zonguldak Emniyet Müdürü Fahri Aktaş Manisa'ya, Polis Başmüfettişi Selim Arıcı Çanakkale'ye, Polis Başmüfettişi Mehmet Ali Kolcu Uşak'a, Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit Balıkesir'e, Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç Denizli'ye il emniyet müdürü olarak atandı.

5 İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ, EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE ALINDI

Mevcut İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar Emniyet Genel Müdürlüğü emrine çekilirken, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise yeni Kocaeli İl Emniyet Müdürü oldu.



İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ, POLİSLİĞE İLK İZMİR'DE BAŞLAMIŞ
2 Ağustos'ta yayımlanan Resmi Gazete kararının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Sel'in hikayesi ilginç. Çünkü müdür Sel ilk polislik görevine İzmir'de başlamış bir isim.
1968 yılında dünyaya gelen Sel, aslen Kütahya ili Simav ilçesi nüfusuna kayıtlı. Polis Akademisi'nden 1990 yılında mezun olarak İzmir ilinde Komiser Yardımcısı rütbesinde mesleğe başladı. Sırası ile Kahramanmaraş ilinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığında ve İstanbul ilinde görev yaptıktan sonra Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı.
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinden sonra 19.09.2019 tarihinde Müşterek Kararname ile Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Sel yaklaşık 4 yıldır bu görevi sürdürüyordu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum