İlginç karar! İzmir'in yeni EXPO alanı Yeşildere

    Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapacağı dünyanın en önemli uluslararası bahçe bitkileri EXPO’sunun alanını Yeşildere olarak açıkladı.

    İlginç karar! İzmir'in yeni EXPO alanı Yeşildere
    13 Nisan 2022 - 19:40 - Güncelleme: 13 Nisan 2022 - 19:49

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 2021 faaliyet raporunun masaya yatırıldığı meclis oturumunda kent gündemine damga vuracak bir açıklama yaptı. Başkan Soyer, İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapacağı dünyanın en önemli uluslararası bahçe bitkileri EXPO’sunun alanını açıkladı. 

    YEŞİLDERE EXPO ALANI OLACAK! 
    Başkan Soyer, "Bu akşam sizlere önemli bir müjde vermek istiyorum" diye başladığı sözlerini, "İzmir'in uzun yıllardır bekleyen sorunlarından biri olan Yeşildere'yi çözüme kavuşturuyoruz. İzmir'in yeşil altyapı stratejisi kapsamında EXPO 2026 Yeşildere'de vücut bulacak. Bölge 4 yıl içinde yapılacak çalışmalarla EXPO 2026 alanına dönüşecek. Yeşildere kısa süre sonra dünyanın her yerinden yatırımcıları ağırlayacak. Bu konudaki mutabakatı Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ile imzaladık, mülk sahipleriyle de görüşmeler başladı. Şehrimizin kaderine yön verecek projemizi burada sizlerle paylaşıyorum" diye tamamladı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum