• Reklam

İki çocuk babası, 53 yaşında koronadan vefat etti

İzmir Halkla İlişkiler ve medya dünyasının tanıdığı isimlerden olan Mehmet Dinge 53 yaşında korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

İki çocuk babası, 53 yaşında koronadan vefat etti
20 Kasım 2020 - 21:52
İzmir Atatürk Lisesi mezunlarından olan, Ege Ürniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu Mehmet Dinge, bir süre önce vücut kırgınlığı ve yüksek ateş nedeniyle test yaptırdı. Testi pozitif çıkan Dinge, daha sonra nefes almakta güçlük çekince hastaneye kaldırıldı. Bir süredir tedavi gören iki çocuk babası Mehmet Dinge, bu akşam hayatını kaybetti. 
53 yaşındaki Dinge'nin ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Tanıyanlar "Ah be Mehmet! Zamansız oldu" dedi.

MEHMET DİNGE KİMDİR?
1967 yılında Izmir'de doğdu. Orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, E.Ü. Basın Yayın Yüksek Okulu'nu ve ardından A.Ü. Iktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini tamamlayarak mezun oldu.

Profesyonel anlamda ilk olarak 1989 yılında Günaydın Gazetesi'nde Müşteri Temsilcisi sıfatıyla işe başladı. Ardında burada Reklam Müdür Yardımcılığı, Serbest Muhabirlik ve yine grup bünyesinde bulunan Ekonomik Bülten Gazetesi'nde Temsilci Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Ardından, Çetin Gürel'in kurduğu Gözlem Gazetesi'ne Satış Sorumlusu sıfatıyla transfer oldu.

Yaklaşık olarak 4 yıla yakın gazetecilik mesleğini icra ettikten sonra, Merkezi İzmir'de bulunan Türkiye'nin en büyük kağıt üreticisi Mopak Kağıt A.Ş.'ye Halkla İlişkiler Uzmanı sıfatıyla girdi. Burada sürdürdüğü 4 yıllık iş yaşamını, Halkla İlişkiler Sorumlusu ile Satış Destek ve Halkla İlişkiler Yöneticisi sıfatıyla birçok projeye de (Yetkili Satıcılık Sistemi, Mc Mopak Perakende Sistemi, 3 büyük ilde Mopak Hipermarketler kurma vb.) imza atarak başarıyla tamamladı.

Ardından, İnci Holding bünyesindeki Jantaş A.Ş.'de Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev aldı. Buradaki çalışmaları sonucunda holdinge ait 23 firmanın halkla ilişkilerini de yürütme fırsatı buldu.

Daha sonra, bu iş tecrübelerini, firmalardan gelen taleplerle de birleştirerek yaklaşık 6 yılı kapsayan Yönetim Danışmanlığı çalışmalarıyla sürdürdü. Kendisinin kurduğu MD Danışmanlık'ta, küçük, orta ve büyük ölçekli olmak üzere yaklaşık 20 firmaya (Alkim Kağıt A.Ş., Johnson&Johnson/RoC, ÖZRT A.Ş., Medya EM Group, Canyıldız Metal Sıvama Ltd.Şti., Ofisma A.Ş., Temel Conta A.Ş., Kaya Pazarlama A.Ş., Odak Kozmetik A.Ş., Latin Reklam Ltd.Şti., Era Outdoor Reklamcılık, Lotus Güzl.Ürn.Ltd.Şti. vb.), Çağdaş Medikal, ÖZRT A.Ş. (İzmir Tv & FM İzmir 101, Medya EM Group, Canyıldız Metal Sıvama Ltd.Şti. , Kinetico Türkiye, Sistem Patent, Eurocert Eqc Türkiye, Park Orman Turistik Tesis A.Ş. (İzmir Seyirtepe), Vip Bilgi İşlem Ltd.Şti.vb. pazarlama-satış-halkla ilişkiler-yönetim ve organizasyon alanlarında danışmanlık hizmeti verdi.

2005 yılında, profesyonel manada tekrar özel sektöre dönerek, önce Ultra Lpg Ltd.Şti.'de Türkiye Pazarlama ve Satış Koordinatörü, ardından Ay-Ok Otogaz Otomotiv Ltd.Şti. Genel Koordinatör sıfatıyla çalışmalarını sürdürdü.

Daha sonra, HTS Grup'a dahil olarak, Pazarlama Direktörü sıfatıyla çalışmaya devam etti. Yazılım sektöründe faaliyetlerini sürdüren grupta; birçok önemli projeye (kredi kartıyla fatura ödeme sistemi, adsl başvuru noktası sistemi, kontör sistemi) ve çözüm ortaklıklarına (TTNet, Sentim, Mobiltim) imza attı, bayilik sistemini organize etti, yeni satış operasyonunu oluşturdu ve genel insan kaynakları organizasyonunu yürüttü.

Ardından, Ergoİsviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş.'nin kurucusu olduğu Erin Sigorta Ltd.Şti. firmasında, Hazine Müsteşarlığı (EGM) lisanslı BES sertifikasına sahip Finansal Yatırım Danışmanı, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş ile Anadolu Sigorta A.Ş.'nin çözüm ortağı olan Cenoa Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti. firmasında Hazine Müsteşarlığı EGM ve SEGEM Sigortacılık lisanslı Finansal Güvence Uzmanı ve daha sonra İNG Emeklilik A.Ş.'nin en büyük çözüm ortağı olan AVP Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti. de Şube Müdürü olarak görev aldı. Bu dönemler içinde; bireysel satışlarda Türkiye'de ilk yüze ve sadakat yaratmada ilk üçe girdi. Ayrıca da, şube yönetimi esnasından acenteler içinde birinciliğe ulaştı.

Tekrar Yazılım sektörüne dönerek, Veriyaz Yazılım Ltd.Şti.'de Pazarlama Direktör'ü olarak çalıştı. Burada, firmanın yeniden yapılanmasında, büyük projelerin (Hedef Satış Bütünleşik Pazarlama CRM Programı ve Hahabu Uluslararası Ticaret Programı) oluşturulmasında, satış ekiplerinin kurulup yönetilmesi ve eğitilmesinde, ayrıca, grup firmalarının genel yapılanmalarının kurgulanmasında görev aldı. Şimdi de, Çobanoğlu Bilgisayar Ltd.Şti.nde Kurumsal Pazarlama Müdürü sıfatıyla, Ege Bölgesi'ndeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla, üniversite, hastane ve belediyelere bilişim konusunda satış faaliyetlerini yürütmektedir.

İzmir Halkla İlişkiler Derneği (İki dönem yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı, Can Suyu ve İzmir Agora'nın Yeniden Yapılanması projeleri, 1994-1996 yılları arasında E.Ü. İletişim Fakültesi'nde ders konusu olma, burada çeşitli dersler verme, Izmir Saint Joseph Lisesi Kariyer Fuarı'na uzman sıfatıyla davet, çeşitli gazete ve dergilerde makalelerinin yayımlanması, bir çok organizasyona imza atma), Pazarlama Dünyası, Satış Dünyası ve 40+ Platformu üyelikleri bulunmaktadır. Ayrıca, Ege Bilişim Sanayicileri Derneği ile İzmir Tarihi Kemeraltı Lions Kulüp kurucu üyeliklerini de yapmıştır. Klasik müzik dinlemekten, TSM icra etmekten (İBB Klasik TSM Koro Üyesi), tiyatro ve sinemaya gitmekten, genelde spor yapmaktan ve izlemekten (basketbol oynamak), psikolojik-felsefi-mesleki yayın ve kitapları okumaktan, bilgisayarla haşır neşir olmaktan, balık avlamak ve yemekten çok hoşlanmaktadır.

Evli ve Begüm ile Barlas'ın babasıdır, İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum