İki belediye başkanı, 'sanal gerçeklik' ile kandırıldı

    İki belediye başkanı, 'sanal gerçeklik' ile kandırıldı
    27 Haziran 2022 - 15:46
    İsmail GÖKMEN
    VİYANA'DAN BİLDİRİYOR

    Viyana ve Berlin belediye başkanları, Ukrayna Savaşı’nda sivillerin ihtiyaçlarını gidermek için Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko’yu aradılar. Görüşmeler bilgisayar ve internet bağlantısı yoluyla yapıldı.
    Kiev Belediye Başkanı Kliçko, isteklerini başkanlara teker teker aktardı. Görüşmede internet bağlantısı çok sağlıklı değildi. Ancak kimsenin tahmin etmediği bir sahtekarlık olayının yaşanacağı kimsenin aklına gelmedi. Sanal gerçeklik kullanan biri kendini Kliçko gibi tanıtıp, iki belediye başkanıyla konuştu.
    Günümüzde bilgisayar kullanarak sanal gerçeklikle istediğiniz kişinin kılığına girmek mümkün. Sanal gerçeklik artık hemen hemen her ortamda herkesi kandırabiliyor. Basit bir yazılım sayesinde istediğiniz kişinin yüz şeklini bilgisayarla almak mümkün.
    Bir savaşın yaşandığı Ukrayna’da binlerce sivilin yardıma ihtiyacı var. Kiev Belediye Başkanı şekline giren kişi canlı olarak önce Berlin Belediye başkanıyla konuştu. Bir kaç gün sonra aynı kişi Kiev Belediye Kliçko gibi konuşarak Viyana Belediye başkanıyla konuştu. Ancak Kiev Belediyesi’nden yapılan açıklamayla Kliçko’nun kimseyle konuşmadığı açıklandı. Böylelikle bilgisayar yöntemiyle Viyana ve Berlin Belediye başkanları kandırıldı. Avusturya ve Alman televizyonlarına konu olan dolandırıcılık olayının savaşı manipule etmek isteyen kişiler tarafından yapabileceğini de açıklandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum