• Reklam

İhracatın yıldızlarına ödülleri verildi

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Demir ve Demirdışı Metaller İhracatının Yıldızları Ödül Töreni'nde 2021 yılı Ocak-Aralık döneminde en fazla ihracat yapan 27 firma temsilcisine ödülleri verildi.

İhracatın yıldızlarına ödülleri verildi
25 Mart 2022 - 20:25 - Güncelleme: 25 Mart 2022 - 20:25

Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında faaliyet gösterip 2021 yılında ihracatta önemli katkıları olan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyesi firmalar için İhracatın Yıldızları Ödül Töreni gerçekleştirildi. Gecede ihracatçı firmalara 5 platin, 3 altın, 4 gümüş ve 15 bronz ödül takdim edildi. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği olarak geçen yılki ihracat hedefleri 1.4 milyar doları ağustos ayı itibariyle geçtiklerini ifade eden Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, 2021 yılı Ocak-Aralık döneminde 2 milyar 241 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan sektörün bir önceki yıla göre yüzde 65 oranında bir artış gerçekleştirdiğini belirtti. Eylül ayında da Türkiye'ye en fazla döviz kazandıran sektör olduklarını anlatan Ertan, "Her ay ülkemize en fazla ihracat getirisini sağlayan sektörlerden biri olma konumumuzu da koruyoruz. Son 12 aylık dönemi kapsayan ihracat rakamlarına baktığımızda da birliğimiz 2 milyar 421 milyon dolara ulaşmış durumdadır. Çelik sektöründeki en önemli ticaret ortaklarımızdan birinin AB olduğu göz önüne alındığında karbonsuzlaşma konusunda güncel gelişmelere ayak uydurulması oldukça önem arz ediyor. Bu kapsamda, gelişmeleri çok yakından takip ediyor, yeni duruma adapte olabilmek için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Dünyada ve sektörümüzde yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen böylesine bir başarıya imza atan ihracatçı üyelerimizi ülke ekonomisine sağladıkları katkılarından dolayı tekrar tebrik eder; ülkemiz 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşma yolunda başarılarının devamını dilerim" dedi.

'4 YILDIR BİRİNCİ SEKTÖR'

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise konuşmasında, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında bulunan birlikler arasında, 2 milyar dolar ihracat barajını geçen tek birlik ve 4 yıldır birinci sektör olduğuna dikkat çekerek "Birliğimiz son bir yıllık dönemde ihracatını yüzde 77 artırarak 2 milyar 453 milyon dolara taşıdı. Böylelikle 2011 yılına ait 2 milyar 445 milyon dolarlık ihracat rekorunu da kırmış oldu. Son bir yılda 17 milyar doları geçen EİB'nin, ihracatından EDDMİB'nin aldığı pay yüzde 14'e yükseldi. Demir çelik sektörümüz Türkiye genelinde de son bir yıllık dönemde yüzde 85 artışla 23,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek geçen sene en fazla ihracat yapan üçüncü sektör oldu" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum