• Reklam

İdyma Antik Kenti'nde inceleme

MUĞLA Valisi Orhan Tavlı, Ula ilçesinde tarihi M.Ö. 2 bin 700 yıl öncesine dayanan İdyma Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

İdyma Antik Kenti'nde inceleme
25 Ocak 2023 - 15:32 - Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 15:32

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Muğla Valiliği Yatırım İzleme-Koordinasyon Başkanlığı ile Ula Belediyesi'nin destekleriyle geçen yıl kazı ve konservasyon çalışmaları başlatılan İdyma Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Vali Tavlı'ya incelemelerinde Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Emin Oral Bülbüloğlu ile Gökova Muhtarı Ulaş Bavut eşlik etti. İdyma Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Baran tarafından antik kentte yapılan çalışmalar hakkında Vali Tavlı ve beraberindeki heyet bilgilendirildi. Kazı çalışmalarında bulunan eserler ve yapı kalıntıları hakkında edinilen bilgilerle kentin 2 bin 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğu belirtildi.

Vali Orhan Tavlı, başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları ile çıkarılan eserlerin turizme kazandırılması ile tarih ve kültür turizminde ciddi ilerleme kaydedildiğini söyledi. (DHA)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum