• Reklam

Hükümet, İzmir'e 120 milyar TL yatırım yaptı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, merkezi hükümetin İzmir'e 120 milyar TL yatırım yaptığını belirterek, "İZSU, 'Bize yardım eder misiniz? Su problemini çözer misiniz?' dedi. İzmir'e hizmet edeceğimizi söyledik. Aziz Kocaoğlu, bize teşekkür etti" dedi.

Hükümet, İzmir'e 120 milyar TL yatırım yaptı
14 Kasım 2022 - 18:37 - Güncelleme: 14 Kasım 2022 - 18:38

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki ziyarette, Ege Afyon Dernekleri Federasyonu, bünyesindeki dernekler ile Afyonkarahisarlılar Platformu üyeleri de bulundu. Buradaki toplantıdan önce Afyonkarahisarlılar Bayraklı Dernek Başkanı Zeliha Aydoğuş, Eroğlu'na Afyonkarahisar derneklerini temsil eden yörük poşusu armağan etti.

'İZMİR'E 120 MİLYAR TL YATIRIM'

Toplantıda konuşan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İzmir'e büyük hizmetler yaptıklarını söyledi. Merkezi hükümetin İzmir'e 120 milyar TL yatırım yaptığına dikkati çeken Eroğlu, "İzmir'e büyük yatırımlar yaptık. Burada en büyük arzulardan bir tanesi, küçük Menderes Havzası. AK Parti öncesi ne bir gölet ne bir baraj; hiçbir şey yok. Aziz Kocaoğlu belediye başkanıyken büyük bir su sıkıntısı vardı. İZSU, 'Bize yardım eder misiniz? Su problemini çözer misiniz?' dedi. İzmir'e hizmet edeceğimizi söyledik. Aziz Kocaoğlu, bize teşekkür etti. Hükümetimiz burada Cumhurbaşkanı'mızın talimatı ile muhteşem yatırımlar yaptı. Geçen yılın sonuna kadar İzmir'e merkezi hükümetten 120 milyar TL yatırım yapıldı" dedi.

'İÇME SUYUNU HALLETTİK'

İzmir'in içme suyu problemini kökünden çözdüklerini belirten Eroğlu, "İçme suyunu hallettik, 72 milyon metreküp su temin ettik. 33 baraj, 8 gölet olmak üzere 41 baraj ve gölet yaptık. Temelini attığımız tesisler var; önümüzdeki yıl büyük açılışlar olacak. Bu havzadaki bütün barajları yaptık. Benim dönemimde 569 bin dekar arazi sulamaya açıldı. Sırf bu yapılan sulamalarla çiftimizin cebine 1 milyar 366 milyon TL ilave para girmeye başladı. Sadece İzmir'in merkezlerine değil; İZSU yapamayınca 102 tane dere ıslahını tamamladık, pek çok köprü inşa ettik. Yanan alanlar ağaçlandırıldı. Arıcılar bal ormana sokulmuyordu, bal ormanı kurduk. 22 tane bal ormanı, 3 şehir ormanı, 63 tane mesir alanı yaptık. 41 eylem planı hazırladık. Tahtalı'da su bitiyordu, en uygun yer Manisa Gördes Barajı idi. Bu barajı süratle bitirdik. Buca Tüneli'ni de açtık. Bornova Karaçam Barajı İçme Suyu Tesisi'ni gündeme aldık. Şu anda inşaat halinde başka barajlarımız var. Türkiye'nin her yerinde suyu şarıl şarıl akıttık. Tüm bakanlıklarımız büyük hizmetler yaptı. Konak Tüneli yapıldı. İzmir-Ankara hızlı tren hattı çalışmaları çok hızlı ilerliyor. Sabah Ankara'dan çıkacaksınız, İzmir'de boyozu yiyeceksiniz ve geri döneceksiniz" diye konuştu.

'MASAYA YUMRUĞUNU VURAN TÜRKİYE VAR'

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı'mız, 2023'ü 'Türkiye yüzyılı' olarak ilan etti. Türkiye'nin bahtı açık, dünyada önemli bir konumunda. Masaya yumruğunu vuran Türkiye var. Eskiden silah ve mermileri dışarıdan alırdık. SİHA'larımızı yapıyoruz, harp uçağımızı yapacağız, uzayda biz de varız. FETÖ hain terör örgütü başarılı olsaydı; güney sınırlarımızda terör devleti kuracaktı. Başta milletimiz ve Cumhurbaşkanı'mızın cesareti ile engel olundu. 'Mavi Vatan' son damlasına kadar bu milletin suyudur. Hepimiz askeriz, gerektiğinde askere gideriz. Pek çok büyük ülke yıkılacak ama bu şanlı bayrak dalgalanacaktır" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR ASLİ GÖREVİNİ YAPMIYOR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevlerini yerine getiremediğini savunan Eroğlu, şöyle konuştu: "Büyükşehir, maalesef kendi asli vazifelerini yapmıyor. Birtakım heykel açılışları yapıyor. Çöp meselesini halledemediler. İçme suyu, atık suyu, çöpler bunlar belediyenin hizmetleri. Bu gibi eksiklikler var. Belediye hükümetle uyumlu olsaydı; İzmir daha da iyi noktaya gelirdi."

'GÖRDES, İZMİR'İN SİGORTASIDIR'

Gördes Barajı'nın su kaçırdığına yönelik açıklamaları değerlendiren Eroğlu, söz konusu barajın İzmir'in sigortası olduğunu aktararak, "Susuzluğun maliyeti korkunçtur; Gördes, İzmir'in sigortasıdır. Tahtalı Barajı'nda su bitiyordu. Gördes, İzmir'i kurak dönemlerde kurtardı. İnanın, oradan 1 haftalık su verilmesi her şeye değer. Su ihtiyacı yoksa neden diğer barajları istediler. Gördes'te özellikle içinden otomobil geçen çapta isale hattı yapılmıştır, gerektiğinde su verilmiştir. İstemiyorlarsa Manisalılar zaten onu kullanır. İstemeyebilirler mi? Sigorta, İzmir için nimet. Boş şeyler bunlar, Buca Tüneli'ni neden yapamadılar, biz yaptık. Ödemiş'te su mu vardı? Biz yaptık" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Eroğlu'na, İzmir'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum