Hollanda'da iki Türk restoranda öldürüldü

    Hollanda’da öldürülen kardeş iki Türk’ten birinin haber sitesi sahibi Hüseyin Torunlar olduğu belirtildi.

    Hollanda'da iki Türk restoranda öldürüldü
    03 Nisan 2022 - 15:13

    Hollanda’nın Zwolle şehrinde silahlı saldırı dehşeti yaşandı. Bir restoranda yemek yiyen iki Türk öldürüldü. Aile yakınları, saldırıda hayatını kaybedenlerin birinin Türkçe haber sitesi sahibi Hüseyin Torunlar ile kardeşi Ali Torunlar olduğunu aktardı.

    Ölenlerin, Hollanda’da yerel medyada muhabirlik yapan 57 yaşındaki Hüseyin Torunlar ile restoran işletmecisi 62 yaşındaki ağabeyi Ali Torunlar olduğu açıklandı.

    Hollanda polisinin verdiği bilgiye göre, Çarşamba günü yerel saatle 18:00 sıralarında, silahlı bir kişi restoranda yemek siparişi veren Hüseyin ve Ali Torunlar’a ateş etmeye başladı.

    Silahındaki tüm mermileri boşaltan saldırgan, olay yerinden kaçtı.

    32 YAŞINDAKİ SALDIRGAN TESLİM OLDU!

    Hollanda basını, 32 yaşındaki erkek zanlının bugün Deventer kentinde polise teslim olduğu ve polis tarafından tutuklandığını aktarıyor.

    Ülkenin kuzey şehirlerinden Zwolle’de meydana gelen vahim olayın faili, görgü tanıklarının ifadelerine göre, içeri girer girmez hedef aldığı iki kişiye ateş açtı ve ardından kaçtı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan Hollanda polisi, saldırganı yakalamak için soruşturma başlattı. Bugün öğlen saatlerinde 32 yaşındaki silahlı saldırgan polis merkezine gelerek teslim oldu.

    Zwolle belediye başkanı Peter Snijders, saldırıyı şok edici olarak nitelendirdi. ‘Bu, beklenmeyecek bir yerde aşırı şiddet meselesiydi’ dedi. Saldırıya tanık olanlarla konuşmak için kurban destek ekipleri görevlendirildi.

    YTB BAŞKANI EREN’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

    YTB Başkanı Abdullah Eren, “Hollanda’nın Zwolle şehrindeki bir restoranda yaşanan saldırıda maalesef iki vatandaşımızı kaybettik. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Olayın en kısa sürede aydınlatılmasını diliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum