• Reklam

Hiç kimseye ayrıcalık tanımayacağız

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında inşaat faaliyetlerine yasak getirildi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, inşaat yasağına uymanın önemine dikkat çekip, "Yaz sezonu boyunca uygulanan yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu konuda hiç kimseye en ufak bir ayrıcalık tanımamız mümkün değildir. " dedi.

Hiç kimseye ayrıcalık tanımayacağız
29 Nisan 2023 - 13:01 - Güncelleme: 29 Nisan 2023 - 13:03

Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü 15 Mayıs-15 Ekim 2023 tarihleri arasında inşaat faaliyetlerine yasak getirdi. Yasağa ilişkin 10 maddelik tebligat hazırlandı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından duyurulan tebligatta, "Cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri hiçbir inşaat faaliyeti yapılmayacaktır. Sesli-sessiz her türlü faaliyet yasaktır. İlçe sınırları dahilinde hafriyat yapılmayacak, taşınmayacak, her türlü kırıcı, delici iş makinesi kullanılmayacaktır. Tüm inşaatların görünen bütün cephesi, komple uygun bir malzemeyle giydirilecektir. İnşaatın etrafı temizlenecek, her türlü inşaat malzemeleri parsel içine alınacaktır. İnşaatta tüm güvenlik tedbirleri alınacak ve gerekli tüm ekipmanlar bulundurulacaktır. İnşaat mahalli etrafı 2 metre yüksekliğinde tahta perde veya uygun malzeme ile çevrilecektir. Tüm inşaatlara tanıtım tabelası konulacak ve gerekli tüm bilgiler yazılacaktır. Her yapı yerinde tasdikli proje ruhsat ve eklerinin bulunması mecburidir. Yerleşim bölgelerinde kesinlikle inşai faaliyette bulunmayacaktır. Turist tesisi ve yerleşim bölgesi etkileşim alanı dışında kalan yerler inşai faaliyetler için belediyemize başvuru yapacak, başvurular mahallinde incelenerek belediyemizce gerekli izin verilecektir" denildi.

Yasaklara uymayanlar hakkında 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, Çevre Kanunu'nun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacağı bildirildi.

'YASAKLARA RİAYET ETME HUSUSUNDA GEREKLİ HASSASİYETİ BEKLİYORUZ'

Konuyla ilgili bilgi veren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden olan Kuşadası'nın iyi bir sezon geçirebilmesi için herkesin yasaklara ve kurallara uyması gerektiğini belirtip, "İnşaat faaliyetinde bulunan tüm hemşehrilerimizin yasaklara riayet etme hususunda gerekli hassasiyeti göstereceklerinden şüphemiz bulunmamaktadır. Ekonomisi turizme dayalı bir kent olarak turistik faaliyetlerimizi olumsuz etkileyecek hiçbir çalışmaya izin verilmeyecektir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu konuda hiç kimseye en ufak bir ayrıcalık tanımamız mümkün değildir. Tüm hemşehrilerimizin sürdürmekte oldukları inşaatlarda işlerini bir an önce toparlayarak genelgede belirtilen önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır" dedi.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum