• Reklam

HES kodu eşleştirme kuyruğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirdi. Toplu ulaşımda kullanılan Kentkart'a HES kodu eşleştirmesi için verilen süre bu hafta doluyor. Bu nedenle ESHOT bürosu önünde uzun kuyruklar oluştu.

HES kodu eşleştirme kuyruğu
25 Kasım 2020 - 17:21 - Güncelleme: 25 Kasım 2020 - 19:40
İzmir'de Kentkart'larını HES koduyla eşleştirmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı'nın pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında çıkardığı genelge ve buna istinaden İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereğince, toplu taşıma araçlarında "elektronik HES Kodu kontrolü" uygulamasını 30 Ekim'de başlatmıştı. Vatandaşların, İzmirim Kartlarını, HES kodları ile eşleştirmeleri için 15 Kasım'a kadar süre verilmişti. Bu süre, 30 Kasım'a uzatıldı.

Vatandaşların toplu taşıma hizmetinden faydalanabilmeleri için Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, e-Devlet veya SMS yoluyla alacakları süresiz HES kodlarını Kentkart'ları ile eşleştirmeleri gerekiyor. Ancak bazı vatandaşlar sistemde yaşanan hatalar ve tıkanmalar, bazı vatandaşlar da internet kullanımını bilmediği ya da akıllı telefonu olmadığı için eşleştirmeyi gerçekleştiremedi. Eşleştirmede sorun yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin belirlediği sabit noktalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşların bu uzun kuyruklarda pandemi kurallarına da uymadığı gözlendi. Vatandaşlar belediyeden internet üzerinden yapılan eşleştirme sisteminin tam randımanlı çalışır hale getirilmesini ve sabit noktaların artırılmasını istedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum