Helikopterdeki 3 mürettebatın cesedine ulaşıldı

    İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikopterdeki 3 personelin cenazelerine ulaşıldı.

    Helikopterdeki 3 mürettebatın cesedine ulaşıldı
    18 Eylül 2023 - 13:01 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 13:07

    Menderes ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında alevlere müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düşen ve 1 mürettebatın yüzerek karaya çıktığı, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerindeki 3 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

    Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, önceki gün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 uçak, 18 helikopter, 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibi sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, havanın kararmasının ardından gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri de müdahaleye başladı. Saat 23.53'te içerisinde 3'ü Kırgızistan uyruklu, 1 Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk'un olduğu gece görüşlü yangın söndürme helikopteri, henüz bilinmeyen bir nedenle müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. Bölgeye polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Düşen helikopter enkazı ve mürettebat için olayın ardından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. 
    4 mürettebattan Kırgızistan uyruklu 1 kişi imkanlarıyla yüzerek karaya çıkarken, tedavisi için hastaneye kaldırıldı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da dün bölgede incelemelerde bulundu.

    ÜÇ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

    Helikopterdeki 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.  Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzüne çıkardı. Su altında devam eden çalışmalarda 2 personelin daha cenazesi helikopter enkazında bulundu. Dalgıçlar, iki cenazeyi su yüzüne çıkarmak için çalışmaları sürdürüyor.

    KONTROL ALTINDA

    İzmir'in Buca ve Torbalı ilçesi arasındaki ormanda dün saat 23.00 sıralarında çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle yaklaşık 12 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum