DEM Parti
  • Reklam

HEDEP'in kısa adı DEM Parti oldu

Yargıtay, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin HEDEP kısaltmasının kapatılan HADEP'e benzemesi nedeniyle değiştirilmesini istedi. Bunun üzerine parti cephesinden yapılan açıklamada, kısaltmanın "DEM Parti" olarak değiştirildiği belirtildi.

HEDEP'in kısa adı DEM Parti oldu
11 Aralık 2023 - 13:33
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) yeni kısa adı DEM Parti oldu. HEDEP ismi, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’ni (HADEP) andırdığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından kabul edilmemişti.

Konuya ilişkin kararı, düzenlediği basın toplantısında parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıkladı.

Doğan, Yargıtay’ın talep ettiği değişiklikler kapsamında parti isminin kısaltmasının değiştiğini ve tüzüklerindeki iki maddede de değişikliğe gidildiğini söyledi.

“15 Ekim’de görkemli bir kongre gerçekleştirdik ve zorunlu nedenlerle ismimizi değiştirdik. Yargıtay Başsavcılığı ise yeni ismimizin kısaltmasına itiraz etti. 18 Kasım’da tüzüğümüzde de değişiklik talep etti" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neymiş efendim? HEDEP ismi HADEP’i çağrıştırıyormuş. İltibasa mahal verdiği için iki parti karıştırılabilirmiş. Oysa ki HADEP kapatılmıştı...

YORUMLAR

  • 0 Yorum