• Reklam

Hayvanlara eziyete tepki!

Sokak hayvanlarının hapishane benzeri yerlere kapatılmasına karşı çıkan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Manisa'da köpeklerin acımasızca toplanmasına tepki gösterdi.

Hayvanlara eziyete tepki!
28 Aralık 2021 - 13:31

Gaziantep'te küçük Asiye'nin pitbull cinsi köpekler tarafından parçalanmasına tepki gösteren HAYTAP şu açıklamayı yaptı:
"Kanunlara uymayarak, köpeğini sokaklarda kontrolsüz bırakan ve küçücük bir meleğin (ve de tüm canların) ölümle yüzyüze gelmesine sebebiyet veren sahiplerinin en ağır cezayı almalarını cinayete teşebbüsten yargılanmasını gönülden istiyoruz.

Sokaklarda bizler de sürüler halinde kontrolsüz şekilde hayvanların gezmesin istemiyoruz ancak bunun yolu onları hapishane tipi bakımevlerine tıkmak değil kısırlaştırmak petshop ve üretim çiftliği ticaretine son vermek ve İnternet üzerinden satış düzenine son vermekten geçiyor. Bunu sürekli söylemeye devam edeceğiz.

Tüm yaşam hakkı savunucusu gönüllülerimizi ve insanlarımızı empati yaparak sağduyuya çağırıyoruz: İki yanlış bir doğru etmez, hiçbir cana kıymadan, ötekileştirmeden, duygularımızı kontrol ederek çözüm odaklı olarak toplumsal sorun haline getirilen bu olaylara çözüm odaklı yaklaşmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."



Ayrıca sokak hayvanlarının zulüm edercesine toplanmasına da karşı çıkan HAYTAP'a Manisa'nın Yunusemre ilçesinden ulaşan ve belediye ekiplerinin bir köpeği götürüşünü gösteren fotoğraf tepki çekti. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum