Hatay Valisi Rahmi Doğan istifa etti! Deprem için değil adaylık için

    6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da Vali Rahmi Doğan görevinden istifa etti. Doğan, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını açıkladı.

    Hatay Valisi Rahmi Doğan istifa etti! Deprem için değil adaylık için
    15 Mart 2023 - 13:47
    Hatay Valisi Rahmi Doğan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 

    İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını söyledi. Vali Doğan, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan 'aday adayı' olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım." dedi.

    Hatay Valisi Rahmi Doğan, 1969 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1991 yılında buradan mezun olan Doğan, 1992 yılında Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde Memur olarak çalışmaya başladı.1994 yılında Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere'nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum