• Reklam

"Hastaysan partiye gel, değilsen evde kal'

Amerika Teksas'ta Bahar Tatili'ni fırsat bilen üniversiteliler, ülke genelinde sahillere akın etti. Hiçbiri maske takmadı ve sosyal mesafeyi umursamadı. Görüntüler ülkeyi tam anlamıyla şoke etti.

"Hastaysan partiye gel, değilsen evde kal'
20 Mart 2021 - 14:29
Maskesiz eğlence düşkünleri bu hafta Teksas'taki Bahar Tatili etkinliklerine akın ederek bir şeyler içmek, parti yapmak ve koronavirüs kısıtlaları getiren yetkililermeydan okuyan bir mesaj göndermek için akın etti: 'Korona geçen yılda kaldı!'

Hastalık Kontrol Merkezleri, koronavirüs enfeksiyonlarında artışa neden olabileceğinden korkarak gençlere her yıl düzenlenen plajlardaki festivallere katılmamaları için yalvardı.

Ancak South Padre Adası'ndaki partiye katılanlar, üniversite arkadaşlarıyla 2 dolarlık biralarını yudumlamak için plajda toplanırken, maske takma veya sosyal mesafe fikriyle adeta alay ettiler.

HASTA DEĞİLSEN PRATİYE GEL

"HASTA DEĞİLSEN PRATİYE GEL" 

Texas A & M'de okuyan, 21 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi Alyssa Quinlan, "İnsanlarla tanışmak ve eğlenmek için buradayım, maskesiz olarak" dedi ve ekledi: "Hastaysan evde kal, değilsen partiye gel."

Iowa, Des Moines'den 21 yaşındaki bir giyim mağazası çalışanı olan Jocelyn Patterson, 46 bin 819 Teksaslı da dahil olmak üzere bugüne kadar 536 bin Amerikalı'nın hayatına mal olan katil virüs hakkında benzer şekilde küstahça konuştu.

KORONAYI BİTİRDİM

"KORONAYI BİTİRDİM" 

"South Padre yanıyor. Burada her şey normalmiş gibi geliyor" dedi ve küstah açıklamasını şöyle sürdürdü: "Koronayı bitirdim, geçen yılda kaldı."

5 bin kişilik sakin bir sahil kasabası olan South Padre Adası, her Mart ayında Teksas'tan ve diğer eyaletlerden gelen üniversiteliler için hareketli bir parti mekanına dönüşüyor.

Tatil beldesinin turizme bağlı ekonomisine her yıl yaklaşık 34 milyon dolar bırakan üniversiteliler, geçen yılki karantina kısıtlamaları nedeniyle adaya gelememişti.

GEÇEN YIL KAPALI KALMIŞTI 

Kısıtlamalar nedeniyle oteller ve barlar sezon tüm hızıyla sürerken kapanması gerekmişti. Bölge halkı ekonomik olarak zora girerken, yetkililerden gelen açıklama şaşırtmadı: "Şehir sınırları içindeki plajlar, 10 Mart 2021'den itibaren açıktır kısıtlama yoktur."

Bu açıklama, Teksas Valisi Greg Abbott'un eyaletin maske yetkisini kaldırmasının ve işletmelerin yüzde 100 kapasiteye dönmesine izin vermesinin hemen ardından geldi.

Koroanvirüs vaka sayıları ABD genelinde düşüyor, ancak Hastalık Kontrol Merkezleri Direktörü Dr Rochelle Walensky, maskesiz Bahar Tatili için sahillere akın eden üniversitelilerin, yeni bir yükselişe neden olabileceği konusunda uyardı.

Walensky, "Yaklaşan sıcak hava ile birlikte, özellikle salgın sırasında en yüksek vaka ve ölüm oranlarını üzücü bir şekilde gören zorlu bir kıştan sonra, rahatlamak istemenin cazip olduğunu biliyorum" dedi.

"Ulusumuzun sağlığı için sizlere yalvarıyorum. Vakalar geçen bahar tırmandı, yazın daha da yükseldi. Daha fazla insanı aşılamaya devam ederken önlem almayı bırakırsak şimdi yine tırmanacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum