Hasta Çocuk Evleri'nden miniklere sıcak yuva desteği

    TEDAVİSİ nedeniyle İzmir dışından gelen anemi hastası iki kardeş Filiz ve Zeynep gibi yüzlerce hasta çocuk ile ailesine ev sahipliği yapan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, 23 Nisan'da 18'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Daha fazla hasta çocuğa ve ailesine ulaşmak istediklerini söyleyen Dernek Başkanı Sevil Ozan, "Damlaya damlaya göl olur. Bütün hayırseverlerden çocuklarımız için bağış yapmalarını istiyorum" dedi.

    Hasta Çocuk Evleri'nden miniklere sıcak yuva desteği
    23 Nisan 2022 - 12:57 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 12:58

    Batman'da yaşayan Filiz (8) ve Zeynep Eren (6) kardeşlere birkaç ay arayla kan hücrelerinin üretimi için gerekli kök hücrelerin yetersizliği nedeniyle oluşan bir kansızlık hastalığı olan aplastik anemi teşhisi konuldu. Geçen haziran ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye başlayan Filiz ve Zeynep'in anneleri Şerife Eren, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin desteği sayesinde sıcak bir yuvaya kavuştu. Dünya Bankası'ndan bulunan uyumlu ilik sayesinde Filiz'in nakil işleminin gerçekleştiğini belirten anne Eren, Zeynep için de nakil beklediklerini söyleyerek bir ev ortamında konakladıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    EV SAYISI 13 OLUYOR

    23 Nisan 2004 yılında kurulan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ilk hasta çocuğu 2006 yılında ağırladığını kaydeden Başkan Sevil Ozan, İzmir'deki 9 evde 18 aileye ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Bu yaz 4 yeni evin daha bünyelerine katılacağını anlatan Ozan, Türkiye'nin farklı şehirlerinden olduğu gibi Azerbaycan ve Kıbrıs'tan gelen ailelerin bile olduğunu belirtip, "Hayatta satın alamayacağınız bir şey var, evladınızın sağlığı. Çünkü siz çabalıyorsunuz ama gözünüzün önünden kayıp gidenler de oluyor. Amacımız hepsini iyileştirip evlerine uğurlamak. Sürekli yeni evler açmak istiyoruz. Bu yönde talep çok fazla. İzmir'in saygı değer insanları bundan bir şey olmaz diye düşünmesinler. Elektrik, su, doğalgaz faturaları geliyor. Damlaya damlaya göl olur. Bütün hayırseverlerden bağış yapmalarını istiyorum. Derneğimiz ile daha fazla hasta çocuğa ve ailesine ulaşalım" dedi.

    İzmir'e hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için gelen yardıma muhtaç ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlayıp onların her türlü maddi ve manevi yüklerini azaltmak için bir araya geldiklerini belirten Ozan, 'Koşamayan kardeşlerim için koşuyorum' sloganı ile Eski Foça'da 3'üncü Geleneksel 23 Nisan Çocuk Koşusu düzenlediklerini anlattı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum