• Reklam

Hangi ilde toplu ulaşım ne kadar zamlandı

Türkiye'nin tüm 80 ilinde toplu taşıma ücretleri zamlanırken ulaşımda en ekonomik şehir Konya oldu. 4 yıldır öğrenciye, 2 yıldır da sivil bilete zam yapılmadı.

Hangi ilde toplu ulaşım ne kadar zamlandı
16 Mart 2022 - 00:51
Pandemi dönemine denk gelen 2020-2022 yılları arasında birçok ilde ulaşıma kademeli bir şekilde zam geldi…
Örneğin yüzde 150 zamla vatandaşı mağdur eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Türkiye lideri oldu. İzmir'de zam yüzde 83 oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi ise, bu zamlardan geri kaldı. Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’da öğrencilerin ulaşım ücretlerine 4 yıldır, sivil ulaşım ücretlerine ise 2 yıldır zam yapmadıklarını söyledi.
Konya’da öğrenci biniş ücretinin 1,55, sivil ücretin 2,5 olduğunu; çok uzun mesafelerde ulaşım hizmeti verdiklerini, günde 85 bin kilometre mesafe katettiklerini belirten Altay, tüm şartlara rağmen bu dönemde Konyalıların yanında olmaya devam edecekleri ifade etti.

“BU AY 200 MİLYON LİRALIK OTOBÜS ALIYORUZ”
Altay, “Bu ay 200 milyon liralık otobüs alıyoruz. Bunu yaz sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Türkiye'nin en güzel otobüslerini, şehrimizin caddelerinde göreceksiniz. Bu otobüsleri de öz kaynakla alıyoruz.” dedi.
Konya’nın toplu ulaşımda ve suda en ucuz şehir olduğunu dile getiren Başkan Altay, Konya Modeli Belediyecilik bakış açısıyla hareket ettiklerini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum