• Reklam

Hakkında tutuklama var! Kremlin açıkladı: Vladimir Putin Türkiye'ye geliyor

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "yakınlarda gerçekleştireceği" Türkiye ziyareti konusunda sözleştiğini duyurdu.

Hakkında tutuklama var! Kremlin açıkladı: Vladimir Putin Türkiye'ye geliyor
16 Haziran 2023 - 14:29
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, 1 Haziran'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyareti ile ilgili bir davet aldığını doğrulamıştı.
Peskov, "Ziyaret için önemli noktalar ana hatlarıyla belirlenmedi. Böyle bir davet var ve tarihler diplomatik kanallar aracılığıyla belirlenecek." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'ye geliyor
Peskov'un ardından Moskova merkezli Interfax Haber ajansına konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Ushakov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’yi ziyaret etmeyi planladığı, fakat söz konusu ziyaretin ne zaman gerçekleşeceğinin henüz kararlaştırılmadığını söyledi.

'Ziyaret planlanıyor fakat tarih belli değil'
Ushakov konuyla ilgili, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Başkanımızı Türkiye'ye davet etti. Ziyaret planlanıyor fakat tarih gibi koşullar henüz görüşülmedi." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Putin’in Türkiye ziyareti, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılara başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana bir NATO üye ülkesine gerçekleştireceği ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Hakkında tutuklama kararı çıkarıldı
Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz mart ayında Rus lider Putin hakkında Ukrayna’da savaş suçu işlediği gerekçesiyle “tutuklama kararı” çıkarmıştı. Putin’in bir yurt dışı ziyaretinde “yakalama kararının” uygulanıp uygulanmayacağı bir süre tartışılmıştı. Türkiye’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi kuruluş statüsü olan Roma Statüsü’ne taraf olmaması nedeniyle Putin’in “yakalanması” riski taşımadığı ifade ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum