Hacı İsa Mahallesi Muhtarı Yazıcı oldu 

    İzmir'in Urla ilçesinde Hacisa Mahallesi'nde bugün muhtarlık seçimi yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimi en yakın rakibine 25 oy fark atan İbrahim Yazıcı, 293 oyla kazandı.

    Hacı İsa Mahallesi Muhtarı Yazıcı oldu 
    06 Haziran 2021 - 19:10
    Bahri Karataş (KHA) 

    Seçmeler sabah erken saatlerde oylarını kullanmak için Atatürk İlköğretim Okuluna gitti. Vatandaşlar kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

    Hacisa Mah Muhtarı Hasan Çapar'ın rahatsızlanması sonucu muhtarlık görevini yerine getiremediği gerekçesiyle Urla eski Kaymakamı Önder Can tarafından yerine aza İbrahim Yazıcı atandı.

    Geçen yıl yapılması gereken muhtarlık seçimi Koronavirus önlemleri nedeniyle bir süredir erteleniyordu. Hacisa Mahallesi Muhtarlığı vekaleten yaklaşık bir yıldır sürdüren  İbrahim Yazıcı, Yüksek Seçim Kurulunun, pandemi kısıtlamalarının azalması sonucu  tekrardan seçim kararı almasıyla, bugün  Hacisa Mahallesi sakinleri muhtarını seçmek için sandığa koştu.

    Demokrasi görevini yerine getiren vatandaşların mutlulukları gözlerinden okundu. Seçime giren muhtar  adayları İbrahim Yazıcı, Hasan Yavuz ve Orçun Kaylak,birlikte dayanışma içerisinde olduklarını gösteren fotoğraf çektirdi.

    Üç aday arasında geçen çekişmeli  muhtarlık yarışında ipi resmi olmayan sonuçlara göre İbrahim Yazıcı göğüsledi.
    Resmi olmayan sonuçlara göre; İbrahim Yazıcı  293 
    Orçun Kaylak 268 ve
    Hasan Yavuz 174 oy aldı. Yazıcı en yakın rakibi Kaylak'a 25 oy fark atıp,seçimi kazandı. Ibrahim Yazıcı, vekaleten yürüttüğü muhtarlığı asaleten görev yapacak.

    Emniyet güçlerinin güvenlik önlemleri aldığı seçim yerinde, oy kullanmaya gelen vatandaşlara sosyal mesafe ve maske kuralına uymaları yönünde telkinlerde bulunuldu.

    Seçime az bir farkla kazanan Hacisa Mahallesi Muhtarı İbrahim Yazıcı, "Çok mutluyum, oy kullanan tüm mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Mahallemize yakışır bir muhtar olmak için canı gönülden çalışacağım" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum