Güney Ege'ye 10,5 milyon lira destek

    GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Güney Ege'deki sosyal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürüttüğü 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı'nda (SOGEP) Aydın, Denizli ve Muğla'dan 8 proje destek almaya hak kazandı. Hayata geçirilecek projelere 10 milyon 500 bin lira destek verilecek.

    Güney Ege'ye 10,5 milyon lira destek
    24 Ağustos 2022 - 17:15 - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 - 17:17

    GEKA'nın bağlı bulunduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürüttüğü 2022 yılı SOGEP kapsamında geçtiğimiz aylarda Aydın, Denizli ve Muğla'dan 86 proje önerisi alındı. Yapılan ön değerlendirme sonucu toplam 15 proje ajans katkısı ile geliştirilerek bakanlığa sunuldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Denizli'den 2, Aydın ve Muğla'dan ise 3'er olmak üzere bölgeden 8 proje başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

    Aydın Köşk Belediyesi'nin 'Köşk kestane ile güçleniyor', Aydın Efeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 'El sanatları atölyesi', Aydın'ın Bozdoğan Kaymakamlığı'nın "Çam fıstığı üretimi istihdamı destekliyor, ekonomiyi büyütüyor', Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Umudunu mesleğinle yaşat', Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Nitelikli genç, güçlü Denizli', Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Doğal kozmetik ürün relikt endemik sığla yağı işlenmesi ile kooperatif ve dezavantajlı üyeleri kazanıyor', Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin 'Kadın eliyle katma değere dönüştürülen ürünlerin kadının sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını güçlendirmesi' ve Seydikemer Kaymakamlığı'nın 'Yöresel sanatlar atölyesi' projeleri destek almaya hak kazandı. Proje sahibi kurum ve kuruluşlarla sözleşme imza süreçlerinin tamamlanmasından sonra projelerin uygulama aşamasına geçilecek.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum