• Reklam

Gültepe'de Cumhuriyet, türküler ve zeybek gösterileriyle kutlandı

KONAK Belediyesi'nin kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, en coşkulu kutlamalardan biri Gültepe'de yaşandı.

Gültepe'de Cumhuriyet, türküler ve zeybek gösterileriyle kutlandı
29 Ekim 2022 - 12:22 - Güncelleme: 29 Ekim 2022 - 12:23

Konak Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği, milli bayramlarda Gültepe'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıldönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı'nda şenliğe dönüştü. Cumhuriyet Bayramı kortejinin Gültepe Meydanı'na yürüyüşüyle başlayan kutlama etkinlikleri, çelenk töreniyle devam etti. Cumhuriyet Bayramı'na özel konser, şiir dinletisi ve zeybek gösterisinin de yapıldığı kutlama etkinliğine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Konak kadın ve gençlik kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve Gültepeliler katıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI KORTEJİ FARK YARATTI

Bando Rumeli eşliğinde yürüyen kortej Gültepe'yi Türk bayrağının kırmızı beyazına bürüdü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başı çektiği kortejin Gültepe Meydanı'na gelmesiyle büyük coşku yaşandı. Yürüyüşünün ardından Konak Belediye Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

'CUMHURİYET ÖZGÜRLÜKLER REJİMİDİR'

Çelenk sunum töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Cumhuriyet özgürlük, demokrasi, kültür, sanat, adalet demek. Cumhuriyeti bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, 99 yıl önce, bu ülkenin refahı ve mutluluğu için, halkın ileriye gitmesi için çok büyük hamleler yaptılar. Hemen ilk on yıl içinde kurulan Cumhuriyet kurumları, fabrikalar bize ülkemizin ileri hamlelerini gösteriyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetini bir türlü içlerine sindiremiyorlar ama Cumhuriyet yüzde 5 olan okuma oranını yüzde 90'lara çıkardı. Kitap okuyan, yorum yapabilen vatandaş istemiyorlar. Cumhuriyet bizi cahilleştirmedi aksine, her zaman ileriye götürdü. Cumhuriyet özgürlükler rejimidir. İnsanların yaşam tarzlarına müdahale etmeyen, herkesi kucaklayan bir rejimdi" dedi.

FİNAL İZMİR MARŞI'YLA YAPILDI

Çelenk sunumu ve tören konuşmalarının ardından, Gültepe Meydanı'ndaki etkinlikler, TRT sanatçısı ve Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç ve TRT İzmir Radyosu saz sanatçılarının, Atatürk'ün de çok sevdiği 'Kırmızı Gülün Adı Var' ve 'Vardar Ovası' türküleri başta olmak üzere birbirinden güzel eserleri seslendirmesiyle devam etti. İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ'un sunumu ve okuduğu şiirlerle renklenen etkinlikte, İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği efeleri de 'sarı zeybek' ve 'harmandalı gösterileri coşkuyu doruğa taşıdı. Kutlama programı hep bir ağızdan İzmir Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum