Gülsin Onay, 2022 konserlerine İzmir'le başladı

    Ünlü Piyanist Gülsin Onay, ocak ayında vereceği konserlerin ilkini İzmir'de gerçekleştirdi. Onay, yarın "Büyük besteci, yol göstericim" diye nitelediği Ahmet Adnan Saygun’un anma konserinde sahne alacak.

    Gülsin Onay, 2022 konserlerine İzmir'le başladı
    05 Ocak 2022 - 20:40
    2022 yılının ilk ayında bir dizi etkinlikte sahne alacak olan Piyanist Gülsin Onay, müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

    İLK İZMİR'DE SAHNEYE ÇIKTI
    Onay, bu akşam Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde, Tolga Taviş’in yönetimindeki İZDOB Orkestrası ile Yeni Yıl Konseri'nde sahne alıyor. Konserde, Chopin'in 2. Piyano Konçertosu seslendirildi.



    ADNAN SAYGUN ANMA KONSERİ YARIN ANKARA'DA
    Onay 6 Ocak'ta ise (yarın) "Büyük besteci, yol göstericim, değerli hocam" diye nitelediği Ahmet Adnan Saygun’un ölümünün 31. yıl dönümü münasebeti ile düzenlenecek konserde yer alacak. Konser, Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi Adnan Saygun Merkezi-Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

    Farklı nesillerden sanatçıların büyük bestecinin farklı eserlerini seslendireceği bu etkinlikte Gülsin Onay, Saygun’un birinci piyano konçertosunun birinci bölümünü eşi Tony Scholl’un orkestra partisinin piyano düzenlemesi eşliğinde seslendirecek. Onay, konserle ilgili  açıklamasında "Saygun'un 78 yaşında yazdığı 2. Piyano Konçertosu'nu bana ithaf etmesi müzik kariyerimin en anlamlı hediyesi ve ödülü olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

    ANKARA'DA DA SAHNE ALACAK
    Onay, 8-9 Ocak tarihlerinde ise genç piyanistlerle gerçekleştireceği masterclass'ın ardından yine öğrencileri ile CSO mavi salonda aynı sahneyi paylaşarak klasik müzikseverlerle bir araya gelecek.

    19 Ocak’ta Ankara’da Şef  Deniz Erdinç yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart’ın 12. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

    İSTANBUL: YENİ AKM'DE KONSER
    Ardından İstanbul'a geceçek olan Onay, 22 Ocak’ta danışmanı olduğu Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuarı adına Beyoğlu’ndaki St. Pierre Hanı’nda bir açılış resitaline katılacak.

    28 Ocak’ta, Howard Griffiths yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde AKM'de nde Mozart’ın 20. Konçertosu’nu seslendirecek.

    BURSA KONSERİ
    Onay'ın bu ayki müzik rotası 29-30 Ocak tarihlerinde Bursa’da vereceği masterclass ve konserle birlikte tamamlanacak.

    2021'in pandemilerin etkilerinin sürdüğü ancak müzikseverlerle yeniden buluşmanın adımlarının atıldığı bir yıl olduğunu hatırlatan Onay, yeni yılın çok daha iyi ve sağlıklı geçmesini diledi. Onay "Ocak ayınız yuvanızda mutluluğun, neşenin ve herşeyden de önemlisi sağlığın olduğu bir ay olsun. Müzik ruhunuzu hep ısıtsın. Şimdilik sağlıcakla kalın. Yeni ayda yeni programlarla buluşmak dileğiyle" temennisinde bulundu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum