• Reklam

Görüntülü sohbetler 2024 yılında neden hala hayatımızın önemli bir parçası olacak?

2020 yılında, Covid-19 koronavirüs pandemisinin ortasında, video konferans pazarı %500 oranında büyüdü. Zoom, Google Meet ve hatta daha önce kitlesini kaybetmiş olan Skype hizmetleri muazzam bir büyüme gösterdi.

Görüntülü sohbetler 2024 yılında neden hala hayatımızın önemli bir parçası olacak?
09 Kasım 2023 - 17:56
2020 yılında, Covid-19 koronavirüs pandemisinin ortasında, video konferans pazarı %500 oranında büyüdü. Zoom, Google Meet ve hatta daha önce kitlesini kaybetmiş olan Skype hizmetleri muazzam bir büyüme gösterdi. O anda birçok kişi bunun geçici bir fenomen olduğuna inanıyordu. Pandemi sona erdikten sonra görüntülü sohbetlere olan talep azalacaktı. Ancak bu gerçekleşmedi. Hafif bir durgunluk var ama kesinlikle çok büyük değil.
Dünyanın dört bir yanındaki binlerce şirket, çalışanlarının uzaktan çalışma biçimini ve sürekli ofiste bulunmak yerine video konferans yoluyla iletişim kurma becerisini hoş karşıladı. Hatta birçoğu artık çevrimdışı ve çevrimiçi çalışma biçimlerini birleştirmeye çalışıyor. Ve bazı uzmanların tahminlerine göre, 2029 yılına kadar video konferans pazarının hacmi yaklaşık 14,58 milyar dolar olacak.
Ancak pandemiden sonra bile video konferans formatının neden geçerliliğini koruduğunu, bu tür iletişimin temel avantajlarının neler olduğunu ve gizli dezavantajlarının neler olduğunu anlamaya çalışalım. İlginç olacak!

Görüntülü sohbetlerin 2024 ve sonrasında trend olmasının beş sebebi

  • Sebep #1. Görüntülü sohbetlerin çok etkili araçlar olduğu kanıtlanmıştır
Görüntülü sohbetler ve çevrimiçi konferans hizmetleri, birçok şirkette iş akışının düzenlenmesinde gerçekten bir nimet haline geldi. Burada hem yüz yüze hem de birçok katılımcıyla aynı anda iletişim kurabilir, büyük video yayınları yapabilir ve önemli iş konularını tartışabilirsiniz.
Daha önceki çevrimiçi iletişim anlık mesajlaşma programları, e-posta, telefon görüşmeleri, bulut depolama ve çok daha fazlasının bir kombinasyonu iken bugün çoğu iş görevi bir görüntülü sohbette tartışılabilir ve çözülebilir. Bu, çok fazla zaman ve çaba tasarrufu sağlar, üçüncü taraf araçlarla dikkatinizin dağılmamasına ve iş akışını gereksiz bileşenlerle aşırı yüklememenize olanak tanır.
  • Sebep #2. Görüntülü sohbetlerde yalnızca iletişim kurmakla kalmaz, aynı zamanda hemen hemen her türlü materyal alışverişi yapabilirsiniz
Geçmişte görüntülü sohbetler video aracılığıyla iletişim kurabileceğiniz, mesaj gönderebileceğiniz ve ekranınızı paylaşabileceğiniz oldukça ilkel platformlardı. Ancak bugün bunlar iş dünyasında, eğitimde, finans sektöründe, sağlık hizmetlerinde ve hatta devlette kullanılan çok daha işlevsel platformlardır.
Örnek olarak Zoom'u ele alalım. Platform, 1000 katılımcıya kadar video konferans için uygun işlevsellik sunar, işbirliği için zemin düzenlemenize, oda ve çalışma alanları oluşturmanıza, web seminerleri düzenlemenize ve çok daha fazlasına olanak tanır.
Çoğu modern görüntülü sohbetin Outlook, Gmail veya iCal gibi üçüncü taraf hizmetlerle mükemmel bir şekilde entegre olduğunu unutmayın; bu da işlevlerini daha da genişletmenize, iş, eğitim ve iletişim için gerçek yazılım kombinasyonları oluşturmanıza olanak tanır.
  • Sebep #3. Çevrimiçi görüntülü sohbet hala harika bir çevrimiçi arkadaşlık platformudur
Görüntülü sohbetler hakkında konuştuğumuzda, aslında sadece Zoom, Skype ve yakın benzerlerinden bahsetmiyoruz. Yeni insanlarla tanışmak için görüntülü sohbetler de ilgiyi hak ediyor. Bu görüntülü sohbetler arasında en popüler olanlardan bazılarını sayabiliriz:
  • CooMeet
  • Camsurf
  • Emeraldchat
  • Shagle
Her çevrimiçi görüntülü sohbet kendi orijinal işlevselliğini sunar. Örneğin https://coomeet.com/tr, erkekleri yalnızca kızlarla eşleştiren kusursuz bir cinsiyet filtresine sahiptir. Camsurf, kendi konumunuzu gizlemenize ve bir ilgi alanı listesine göre arkadaş aramanıza olanak tanır. Emeraldchat klasik rastgele görüntülü sohbeti oldukça işlevsel bir messenger ile birleştirir. Ve Shagle minimalizmi ile büyülüyor, sadece cinsiyet ve coğrafi filtreler sunuyor.
Her ne olursa olsun, her kullanıcı kendisi için mükemmel görüntülü sohbeti kolayca bulabilir, dünyanın her yerinden çeşitli insanlarla tanışabilir ve iletişim kurabilir. Bu gerçekten kullanışlı. Ve en önemlisi, kullanıcıların potansiyel partnerleri aramaları için muazzam fırsatlar sunuyor.
  • Sebep #4. Görüntülü sohbetler çoğu modern cihazda desteklenmektedir
İnternetin "demirbaşları", örneğin Skype'ı kullanmak için yalnızca bir dizüstü bilgisayar veya web kamerası bağlı bir bilgisayar kullanabildiğiniz zamanları kesinlikle hatırlayacaktır. Bugün, görüntülü ya da sesli iletişim kurmak için kullanılan araçların çeşitliliği çok fazladır. Ve bu sadece bilgisayarlar, tabletler ve telefonlarla sınırlı değildir. Örneğin, Skype Xbox'ta çalışıyor ve hatta Alexa cihazları için desteği var.
İstediğiniz şekilde ve zaman sohbet edebilirsiniz. Hatta bazı görüntülü iletişim hizmetleri farklı cihazlar arasında kelimenin tam anlamıyla "anında" geçiş yapmayı mümkün kılıyor. Örneğin, macOS ve iOS'a yapılan son güncellemede Apple, bir konuşmayı tek bir tıklamayla kelimenin tam anlamıyla başka bir cihaza çevirme imkanı sağladı. Örneğin, işten eve dönerken akıllı telefonunuzdan bir FaceTime görüşmesi başlatıyorsunuz ve evde ekrana tek bir dokunuşla videoyu dizüstü bilgisayarınıza aktarıyor ve görüşmeye tamamen sorunsuz bir şekilde devam ediyorsunuz. Çok kullanışlı ve bazı senaryolarda gerçekten faydalı. Birden fazla Apple cihazınız varsa bir deneyin. Beğeneceksiniz!
  • Sebep #5. Modern görüntülü sohbetler sürekli gelişiyor ve işlevselliklerini artırıyor
Modern bir İnternet kullanıcısını zaten tanıdık olan hizmetlerde yeni özelliklerle şaşırtmak zordur. Ancak bu, bu tür değişikliklere ve yeniliklere ihtiyaç olmadığı anlamına gelmez. Örneğin Skype'ta, pandemiden önce bile, farklı ülkelerden insanlar arasındaki iletişimi büyük ölçüde basitleştiren kullanışlı bir ses çevirmeni tanıtıldı. Zoom, arkadaş, benzer düşünen insanlar ve meslektaşlar ile daha rahat iletişim için kullanışlı bir Odalar özelliği sunuyor. Google Meet'te ise konuşma ekranına ek pencereler ve nesneler sabitlenebiliyor. Örneğin, işaret dili tercümanı içeren bir pencere. Bazı durumlarda bu vazgeçilmez bir özelliktir.
Ayrıca size hala durmayan ve hızla gelişen, yeni işlevler sunan ve arkadaşlık, sohbet etmek, yeni arkadaşlar veya bir ruh eşi bulmak için gerçekten çok işlevli hizmetler haline gelen çevrimiçi görüntülü sohbetleri hatırlatalım.

Sonuç yerine: görüntülü iletişimin dezavantajları hakkında birkaç kelime

Tüm bariz avantajlarına rağmen, görüntülü sohbetler hala her durum için ideal iletişim formatı olarak adlandırılamaz. İşlevselliklerinin gereksiz olduğu ve normal bir mesajlaşma programının veya sosyal ağın yeterli olduğu durumlar vardır. Ve partnerinizin iletişiminizi bir video formatına çevirme girişimleri bazen sadece sıkıntıya neden olur.
Her modern teknoloji gibi görüntülü sohbetler de standart bir şekilde ve yalnızca gerçekten ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmalıdır. Aksi takdirde görüntülü iletişim yorgunluğa ve sinirliliğe neden olmaya başlar. Çok uzun ve amaçsız iş görüşmeleri zaman kaybına dönüşür. Akrabalar ve arkadaşlarla yapılan uzun sohbetler ise başka bir şeye konsantre olma fırsatı vermez.
Amacınız, göreviniz için gerçekten en iyi seçenek olduğunda görüntülü sohbeti nasıl kullanacağınızı öğrenmektir. Ve tam tersi, nesnel bir ihtiyacın olmadığı durumlarda bu formattan vazgeçin. Ve sonra görüntülü sohbet sizin için tüm gereksinimleri ve istekleri tam olarak karşılayan harika bir araç haline gelecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum