Görülmemiş doğa olayı! Plaj buz kesti

    Çeşme ilçesinde, dün geceden beri etkisini gösteren sağanak yağışın ardından dolu yağdı. Dolunun etkisiyle Ilıca Plajı beyaza bürünürken, başkan Ekrem Oran'dan vatandaşlara uyarı geldi. Çeşme'de böyle bir yağış ilk kez görüldü.

    Görülmemiş doğa olayı! Plaj buz kesti
    06 Nisan 2023 - 14:31 - Güncelleme: 06 Nisan 2023 - 14:42
    İzmir’de sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yerini doluya bıraktı. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli yağan dolu, Çeşme’de etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı.



    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme’den fotoğrafları “Nisan’da bu görüntüler… İklim krizi kapımızda değil hayatımızda” notuyla paylaştı.



    Soyer, Çeşme’nin Germiyan, Ildırı, Ilıca bölgesinde fırtına ve dolunun etkili olduğunu belirterek, “İtfaiyemiz yolda kalan araçlara, çatı uçması, sundurma çökmesi gibi olumsuzluklara anında müdahale etti” dedi.



    Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptığı paylaşımda, "Sevgili Çeşmeliler, yağan dolu dolayısıyla aksaklıklar yaşanıyor. Yollarımızı temizlemek için sahadayız. Gerekmedikçe trafiğe çıkmayalım. Uzun sürmez" dedi.



    Ardın ekipler tüm yolları temizledi, hayat yavaş yavaş normale döndü. Ancak çiçek veren meyve ağaçlarında hasar olduğu belirtildi.
    Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir de, "Çeşme'de böyle bir olayı ilk defa yaşıyoruz. Mevsimler değişti" diye konuştu.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum