Görevden alınan belediye başkanı için karar

    Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan soruşturma nedeniyle açığa alınan ancak yargılaması henüz başlanmaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na karşı dava açan Mustafa Kayalar için mahkeme kararını verdi. Dosyayı inceleyen İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi, Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına devam edilmesine karar verdi.

    Görevden alınan belediye başkanı için karar
    01 Şubat 2023 - 17:46
    Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak geçtiğimiz aylarda ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirsiz süreyle görevden uzaklaştırılmıştı.

    Görevden alınmanın ardından mahkemenin henüz görülmemesi nedeniyle ise Kayalar’ın avukatları İçişleri Bakanlığı’nın verdiği açığa alma kararına karşı göreve iade davası açma kararı almış ve ilk mahkeme yapılmıştı.

    SORUŞTURMADA AYKIRILIK YOK
    İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi’nin Kayalar’ın görevden uzaklaştırmasına karşı açılan davayı reddettiği ifade edildi. Karara gerekçe olarak ise “soruşturma bakımından aykırılık olmaması” gösterildiği belirtildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum