• Reklam

Görevden alınan başkana destek mitingi

Menderes Belediyesi önünde bir araya gelen CHP İzmir Örgütü ve binlerce vatandaş geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destek oldu.

Görevden alınan başkana destek mitingi
08 Temmuz 2022 - 14:48
Geçtiğimiz günlerde ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden el çektirilen Menederes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destek eylemleri devam ediyor.

CHP adayı olarak seçime giren ve bakanlık tarafından görevden alınan Kayalar için CHP Genel Merkezi olmak üzere birçok kesimden tepki gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü bugün Menderes Belediyesi önünde bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir İlçe Belediye Başkanları, STK’lar ve sendika temsilcileri olmak üzere binlerce vatandaş sloganlar attı. Basın açıklaması öncesi ve açıklama sırasında alanda birçok slogan atılırken, en dikkat çeken slogan ise ‘Hükümet istifa’ ve ‘Mustafa Kayalar yalnız değildir’ ifadeleri oldu.

Eylemde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li belediyelerin hesap verebilir olduklarını dile getirirken, “2 gün önce soruşturma nedeniyle ifadeye davet edildi ve avukatı ile birlikte ifade vermeye gitti. Cumhuriyet savcılığı diğer şüphelilerin ifadelerini aldı ve belediye başkanımız adli kontrol tedbiri ile adliyeye sevk etti. Mahkeme de bu doğrultuda salıverilmesine karar verdi. Biz o gün meclis üyemiz, grup Başkanvekilimiz Murat Aydın ile birlikte 24 saat Mustafa Kayalar’ı yanındaydık. Salıverilme kararından sonra adliyeden çıkarken onu coşkulu bir kalabalık bekliyordu. O gün Menderesliler Mustafa Kayalar’a sahip çıktılar. Ben görüyorum ki bugün de Menderesliler Mustafa Kayalar’a sahip çıktılar. Bizim belediye başkanlarımızın, CHP’li belediye başkanlarımızın veremeyeceği hesap yok. CHP’li belediye başkanları şeffaf ve belediyeyi hesap verecek şekilde yönettiler. Eğer yanlış yola saparlarsa da onlara ilk dur diyecek CHP’dir. Yargıdan, savcılıktan, mahkemeden istediği sonucu alamayan siyasi iktidar çözümü ve çareyi idari bir tasarrufla belediye başkanımız görevden almakta buldu. Hakkında mahkumiyet ve tutuklama kararı yok ancak istediği kararı alamayınca idari bir kararla suç örgütü liderleri ile fotoğrafları olan suçişleri bakanın kararı ile belediye başkanımız görevden alındı. Milletimiz bu yapılanı unutmayacak. İstanbul’da da unutulmadı, Menderes’te de unutmadı. Kimse heveslenmesin. Ellerini kolları ovuşturanlara, akbabalara, çakallara söylüyorum. CHP Menderes ilçe örgütü, CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP’li belediye başkanları, CHP’li milletvekilleri birbirlerine kenetlenmiş durumdalar. Mustafa Kayalar’ı da Menderes’i de kimse sahipsiz zannetmesin. Bu haksızlığa karşı her mecrada hukuk kuralları ve siyaset çerçevesinde sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Menderes’i de Mustafa Kayalar’ı da kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.

Hukuk ve adaletin değersizleştiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün yine sözcüklerin boğazıma düğümlendiği çok sıkıntılı bir gündeyiz. Haksızlığa uğramanın öfkesi içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin herhangi döneminde hak, adalet, hukuk bu kadar değersizleşmedi. Sizden olanlara farklı olmayanlara farklı adalet olamaz. Hukuk toplumun her kesiminden herkes eşit durmayı ve adaletli olmayı gerektirir. Ortada kanıtlanmış bir iddia yokken ve hakkında tutuklama talebi bile yokken görevden alınması siyasi bir karardır. Elbette birgün gerçekler ortaya çıkacak. Halkın iradesini entrikalar ile alaşağı etmeye çalışan iktidar hak ettiğini bulacak. Sandığı iradesini haksızca kullandıkları devlet ile güçlenmeye çalışanlar hukuk önünde hesap verecek. Adaletin terazisi gün gelir o teraziyi bozandan da hesap sorar. Size söz veriyorum… Bize güvenen hiçbir İzmirlinin başını öne eğecek iş yapamayacağız. Görevimizin son anına son nefesimize kadar alnımız ak başımız dik. İzmirlinin bize verdiği desteğe layık olmak için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYALAR: HESAP VERMEYE HAZIRIZ
Açıklamalarda bulunan görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Mustafa Kayalar, “Ne yazık ki siyasi bir kararla uzaklaştırıldım. Biz belediye başkanları bulunduğumuz konum kaynaklı elbette böyle durumlarla karşılaşacağız. Ortaya atılan iddialar ile ilgili ifademizi verdik ve adaletin kararı ile görevimize devam etmemiz uygun görüldü. Ancak dün İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ve gerekçesini bilmediği bir kararla görevimden uzaklaştırıldım. Bu süreçte kimse kararsızlığa ve ümitsizliğe kapılmasın. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Adalet karşısında her türlü hesabı vermeye hazırız. Başımız dik alnımız ak. Biliyorum bu günler geçecek ve adalet olması gerektiği gibi işleyecek. Biz de Menderes ailesi olarak ilk günkü gibi bizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum