• Reklam

Gönüllülerden depremzede çocuklara uçurtma ve bisiklet seferberliği

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Tek Yürek ve İyilik Atölyesi gönüllüleri depremzede çocuklara çifte bayram yaşatmak için el emeği 480 uçurtma yapmaya başlarken, 480 bisiklet için de yardım seferberliği başlattı. Gönüllüler bisiklet ve uçurtmaları depremin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Hatay Arsuz'a götürecek.

Gönüllülerden depremzede çocuklara uçurtma ve bisiklet seferberliği
16 Nisan 2023 - 16:25 - Güncelleme: 16 Nisan 2023 - 16:25

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye'de yardım seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda, Bodrum Belediyesi depremin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Hatay Arsuz'a kardeş kent kurdu. Bodrum Tek Yürek ve İyilik Atölyesi gönüllüleri bölgedeki çocuklara çifte bayram yaşatmak için uçurtma ve bisiklet seferberliği başlattı. Bu kapsamda, gönüllüler Herodot Kültür Merkezi'nde el emeği uçurtma yapmaya başladı. Gönüllüler 480 bisiklet ve 480 uçurtmayı tamamlayıp 23 Nisan'da Arsuz'a gidecek.

'İYİLİK YAPMAK İÇİN HASTAYIZ'

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bodrum Tek Yürek gönüllüsü Emrah Tarım, "Yaşadığımız deprem felaketinden sonra Bodrum Belediyemiz Hatay Arsuz'daki kardeş kent çadırında küçük kız kardeşimizin bisikletinin bozulmasıyla hikayemiz başladı. Oradaki arkadaşlarımız bisikleti tamir ettirecek yer bulamadığı için biz buradan bisiklet bulup kardeşimize gönderdik. Daha sonra bu konuyla ilgili bir proje geliştirdik. Çocukların hayallerine ortak olmak istedik. Çocukların en büyük hayali uçmak ya da rüzgarla dans etmek. 23 Nisan'da Arsuz'a 480 uçurtma ve 480 bisiklet ile gideceğiz. Bir kısmını oradaki çocuklara vereceğiz ve bölgedeki köylere giderek kalanları dağıtacağız. Çocukların cıvıltılarıyla yeri ve göğü rengarenk süsleyeceğiz. Ülkemizin en büyük hastalığı iyilik ve iyilik bulaşıcı bir hastalık. Hepimiz iyilik yapmak için hastayız. Kalbinde iyilik atan herkesi bu yardıma destek vermesi için bekliyoruz. Biz bunu Bodrum'dan başlattık ve yarışmaya çevirmek istiyoruz. Bodrum olarak Hatay Arsuz'u rengarenk yapacağız. Buradan Türkiye'deki mahallelere sesleniyoruz lütfen deprem bölgesindeki mahalleleri cıvıl cıvıl yapın" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum