GHO, Kıbrıs'taki yatırım fırsatlarını Türkiye'ye getirdi

    Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) ofis brokerları ve yöneticilerinden oluşan 40 kişilik bir grup Kuzey Kıbrıstaki önemli gayrimenkul projelerini gezerek incelemelerde bulundu.

    GHO, Kıbrıs'taki yatırım fırsatlarını Türkiye'ye getirdi
    07 Nisan 2023 - 13:07
    GHO Proje Direktörü Salih Uçar, Kıbrıs'ın en prestijli projelerini yaşama geçiren 4 firmanın kurduğu konsensusla bir araya gelerek proje satış ve kiralamalar konusunda anlaştıklarını söyledi.
    Kıbrıs'ın iklimi, doğası, turizmi, ada kültürünü yansıtan sıcak insanları ve güvenli ortamıyla yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Uçar, GHO olarak 3 gün boyunca projeleri gezdiklerini dile getirdi.

    PORTFÖYÜMÜZÜ YENİ PROJELERLE GÜÇLENDİRDİK

    Salih Uçar, “40 kişilik GHO ekibiyle birlikte Magosa, Girne ve İskele bölgelerinde incelemeler yaptık. Portföyümüze yeni projeler ekledik. Kıbrıslı 4 firmanın güçbirliğiyle oluşan konsensus ev sahipliğinde 1+0'dan 6+1'e kadar değişen farklı konut tiplerini inceledik. Kuzey Kıbrıs hem oturum hem de yatırım için çok önemli bir ülke. 14 -15 farklı ülkeden yatırımcıların da merceği altında. Satış ve kiralamaların Pound üzerinden olması yatırımcılar için önemli bir gelir kaynağı. Yatırımı amorti etmek Türkiye'ye göre çok daha kısa sürüyor. Poundun değeri arttıkça kira geliri ve gayrimenkulün değeri de otomatikman artmış oluyor. Kuzey Kıbrıs yatırımcıların yeni güvenli limanı diyebiliriz. Türklerin 1 ev alma hakkı bulunuyor. Ülkede vatandaşlık verilmemesine rağmen oturum izni almak mümkün. Bundan sonraki süreçte edindiğimiz deneyimler ve zenginleştirdiğimiz portföyümüzle Kuzey Kıbrıs'ın farklı bölgelerindeki projelerin satışını da yürüteceğiz” diye konuştu.

    AVANTAJLI YATIRIM FIRSATLARI SUNACAĞIZ

    GHO Genel Müdürü Özkan Yalaza da Kuzey Kıbrıstaki ziyaretlerin firma adına önemli olduğunu belirterek, imza attıkları iş ortaklıklarıyla hem Kıbrıs hem de Türk yatırımcılar için avantajlı fırsatlar sunacaklarını dile getirdi.
    Özkan Yalaza şöyle devam etti:
    “Courtyard Otelde 3 gün boyunca konakladık. Saha ziyaretlerinin yanısıra şirket içi eğitimlere de yer verdik. Proje Direktörümüz Salih Uçar, Türkiyedeki projeler hakkında yeni bilgiler verdi. Eğitim Danışmanı Nadir Kırlıkovalı ise işe alım ve çalışan geliştirme konularında brokerlarımıza sunumlar yaptı. Ben de teknik işleyiş ve adaptasyon süreçleri hakkında güncel bilgiler paylaştım. Kıbrısta projeler özellikle son 5 yılda 3 katına kadar yükseldi. Bölgede yatırımcıların yüzünü güldürecek birçok fırsat bulunuyor. Yatırım yapmak isteyenler GHO aracılığıyla ve güvencesiyle rahatlıkla bu fırsattan yararlanma imkanına da sahip olacak”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum