• Reklam

Genel Sağlık Sigortası borcu bulunanlar için 31 Temmuz son gün

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında SGK'ya borcu olan sigortalı ve işverenler için mart ayında başlayan başvuru sürecinin 3 Temmuz'da son bulduğunu ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanların, 31 Temmuz'a kadar gelir testine başvuru yapabileceklerini söyledi.

Genel Sağlık Sigortası borcu bulunanlar için 31 Temmuz son gün
12 Temmuz 2023 - 18:10 - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 - 18:11

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, SGK'ya borcu olan sigortalı ve işverenlerin dikkatini çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce genel sağlık sigortası tescili yapılmış ama hiç gelir testine girmemiş olanlara seslenen Yavuz Kurt, "Bu kişiler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar gelir testine girerlerse, genel sağlık sigortası primleri bu sonuca göre belirlenecektir. Gelir testi sonucunda hane içindeki kişi başına düşen gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin 4 bin 471 TL 50 kuruşun altında çıkarsa, GSS prim borçları ilk tescil tarihinden itibaren silinecektir. 2022 yılı aralık ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu 7440 sayılı Kanunun yayımı tarihinden önce tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan GSS prim borçlarının 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek, yalnızca ana para borcunun ödenmesiyle borç kapatılabilecektir" dedi.

Vatandaşların e-devlet üzerinden borçlarını sorgulayabileceğini belirten Kurt, "Kişiler ayrıca en yakın il ya da merkez müdürlüklerimizden bilgi alarak borçları bulunmaları halinde ikamet ettikleri ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na gelir testi için 31 Temmuz'a kadar müracaat edebilirler" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum