Genco Erkal Çeşme'de Nazım'ın hayatını sahneledi

    Usta oyuncu Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in yaşamını anlatan “Yaşamaya Dair” tiyatro oyunu Çeşmeli sanatseverler ile buluştu. 

    Genco Erkal Çeşme'de Nazım'ın hayatını sahneledi
    13 Temmuz 2021 - 19:31
    Çeşme Belediyesi tarafından Çeşme Amfi Tiyatro’da düzenlenen “Yaşamaya Dair” tiyatro oyunu binlerce kişi tarafından izlendi.

    Çeşmeliler tarafından coşku, heyecan ve hüzünle karışık duygularla izlenen, Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sesiyle hayat bulan oyun büyük alkış aldı.

    Genco Erkal’ın Nazım Hikmet’in ölümünün 54. Yıl dönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren “Yaşamaya Dair- Bursa Cezaevinden Mektuplar” izleyenlerin büyük beğenisini aldı. Erkal’ın Tülay Günal ile aynı sahneyi paylaştığı ve izleyen herkese duygusal anlar yaşatan oyun; Nazım Hikmet’in, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatıyor. Genco Erkal Nazım Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, ozanın destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi adeta o yıllara götürdü.

    Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum