• Reklam

Genç sanatçı Bürkev, Münih Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti

Dünya çapında en iyi müzik ve drama okullarından biri olan Salzburg Mozarteum Üniversitesi'ne kabul alan ilk Türk öğrenci 14 yaşındaki İlyun Bürkev, bir aylık konserler dizisini tamamladı.

Genç sanatçı Bürkev, Münih Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti
25 Ekim 2023 - 00:26
Genç yaşına rağmen elde ettiği muazzam başarılarıyla gurur kaynağı olan piyanistimiz İlyun Bürkev ve ailesi, Münih Herkulessaal’de Almanya’nın önde gelen orkestralarından Klassische Philarmonie Bonn ile vereceği konser öncesi Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti.



Bürkev’in 25 Eylül-24 Ekim 2023 tarihleri arasında, Berlin, Bielefeld, Hamburg, Hannover, Bonn, Stuttgart, Wiesbaden, Bremen, Karlsruhe ve Nürnberg’deki en prestijli salonlarda, “Beethoven Pur” başlığıyla gerçekleştirdiği 11 konserden oluşan konserler dizisi, dün akşam Münih Herkulessaal’de verilen final konseri ile sona erdi.
Başkonsolos Süalp Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yYıldönümünde, Münih’te önemli bir konsere imza atan genç sanatçımıza gelecek yaşamında içten başarılar diliyor, kendisini yetiştiren ebeveyn ve eğitmenlerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

14 yaşındaki Bürkev, eğitim hayatına Salzburg Mozarteum Üniversitesi'nde günümüzün en önemli piyanist ve pedagoglarından Prof. Pavel Gililov'un rehberliğinde devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum