• Reklam

Geleceğin Yazarları, Küçük Eller Güçlü Kalemler

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Küçük Eller Güçlü Kalemler” sloganı ile Geleceğin Yazarları projesi başladı.

Geleceğin Yazarları, Küçük Eller Güçlü Kalemler
05 Kasım 2021 - 12:43
Temel ilkesi öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarını; milli, kültürel, manevi ve evrensel   değerler etrafında açığa çıkartmak olan “Geleceğin Yazarları” projesi ile çocuk ve edebiyat arasında bir köprü inşa etmek, aynı zamanda öğrencilerin hem söz varlıklarını zenginleştirmek hem de Türkçeye olan sevgi ve bağlılıklarını daha da güçlendirmek amaçlanmaktadır.


Bu proje ile öğrenciler kitap okuma alışkanlıklarını geliştirirken aynı zamanda edebi metinler aracılığı ile kendilerini yazılı olarak ifade edebileceklerdir. Hedef kitlenin, Türkçeyi kurallarına uygun ve etkili biçimde kullanmalarına katkıda bulunacağı öngörülen proje ile Türk Dilinin gücü ve zenginliği vurgulanacaktır. Böylece öğrencilerin sanatsal gelişimleri de desteklenmiş olacaktır.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever, DEU Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümünden Dr. Esra Uslu, Doç. Dr. Nevin Akkaya, Doç. Dr. İbrahim Seçkin Aydın,    Dr. Öğretim Üyesi Ali Türkel gibi değerli isimlerin, projeye katılan okullardaki öğretmenlere yönelik yazarlık ve yazma becerileri eğitimleri vermelerinin ardından öğretmenler kendi okullarında meslektaşları ile bilgi paylaşımlarında bulunacaklardır. Tüm bu iş birlikleri sonrasında geleceğin yazarları kendi eserlerini ortaya çıkaracaktır.
Projeye katılan resmi ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören 2,3,4,5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin öykü, anı, tekerleme, masal, şiir vb. çocuk edebiyatı ürünleri kitap ve e-kitap halinde yayınlandıktan sonra pandemi koşulları göz önünde bulundurularak fuar, şenlik vb. etkinliklerde sergilenmesi planlanmaktadır.
Bayraklı Şehit Nazım Bey İlköğretim Okulu Müdürü Cihan Yeşildağ proje ile ilgili şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde yola çıkan bu proje öğrencilerin kendi duygu ve düşünce dünyalarını kelimelere dökmeleri açısından çok anlamlı olmuştur. Öğrencilerimizden gelen ürünler bu projenin; küçük ellere dokunan büyük bir proje olduğunu, öğrencilerimizin içindeki yazma isteğini, hayal gücünü ortaya çıkardığını göstermiştir. Projeye katılan öğrencilerimize aslında yazabileceğini kanıtlamıştır. Bu projenin geleceğin yazarlarının keşfedilmesi açısından vesile olacağına, kitap fuarlarında kitabı alıp imza için sıra bekleyeceğimiz yazarlar çıkaracağına inanıyorum. Bu vesile ile projeyi başlatan İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Mücahit Yentür’e teşekkür ediyorum.”



Bayraklı Şehit Nazım Bey İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Serkan Akbulut katıldıkları projeyle ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti: “Öğrencilerimiz bu proje sayesinde duygularını, düşüncelerini ve en önemlisi hayallerini özgürce yazabiliyor. Biliyoruz ki yazarlıkta başarılı olmanın anahtar kelimesi yaratıcılıktır. Çocuklarımız bu proje sayesinde hayal gücü, gözlem ve deneyimlerini kullanarak yaratıcı yazmaya ilk adımı atmış oldular.  Geleceğin Yazarları Projesini okulumuzda uygulayarak öğrencilerimizin ufkunu genişletme imkanı bulduk. Çocuklarımız kendi yazınsal metinlerini oluşturarak aynı zamanda yazınsal kimliklerini de netleştiriyorlar. Bence bu netlik projenin en önemli faydalarından biri. Projeyi öğrencilerimizle tanıştırdığı için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim.”

Söz konusu okulun öğrenci velisi Fatma Toktaş proje sayesinde geleceğe dair umutlandığını, çocuklarının ürettikleri yalın ve saf eserlerle gelecekte çok daha iyi yerlerde olacaklarını hayal edebildiğini belirtti. Öğrenci Kübra Karakaya ise kendisinin de arkadaşlarının yazdıklarını görünce heyecanlanıp güzel şeyler yazmaya çalıştığını söyledi. Eseri seçilince çok mutlu olduğunu belirten Karakaya artık daha çok okumak ve yazmak istediğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Mücahit Yentür, Yusuf Has Hacip’in “ Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dil dili ile söyler, sözü iyi olursa yüzü parlar.” ifadeleri ile dilin doğru kullanımının önemine dikkat çekti. Sözlerine projeye iki yüzden fazla okulun katıldığını ekleyen Yentür, “Biz küçük ellerimizin güçlü kalemleri olduğuna inandık ve bu inançla projemizi ortaya koyduk. Sıra güçlü kalemi olan küçük yazarlarımızda” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum