Geceyarısı hesap boşaltmaya 18 yıl hapis cezası istemi

    İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan Nihat Öztaş'ın 2 yıl önce kullanmadığı mobil cep telefonu hesabına sim kartından giren ve 21 bin 500 TL parasını çeken sanık Ekrem B., hakkında 9 ile 18 yıl arasında hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

    Geceyarısı hesap boşaltmaya 18 yıl hapis cezası istemi
    01 Ekim 2022 - 17:28
    Bahri Karataş ( KHA) - Nihat Öztaş, 18 Ağustos 2020 tarihinde oğlu Zülfükcan Öztaş' a para çekmesi için kredi kartını verdi.Bankamatikten para çekmek isteyen Zülfükcan Öztaş,hesapta para olmadığını gördü,durumu babasına söyledi.

    Öztaş,hesabının bulunduğu bankanın müşteri temsilciliğini telefonla arayıp, hesabından kendine herhangi bir bilgi ve mesaj gelmeden para çekildiğini belirtip durumu bildirdi.
    Görevli, Nihat Öztaş' a 17 ve 18 Ağustos'ta Mersin'den Ekrem B.,ve İstanbul Sultanbeyli ilçesinde bankamatikten çekilen toplam 21 bin 500 TL parasının EFT yapıldığını görünce polise gidip, şikayetçi oldu. 

    Cep Şube hesabını kullanmadığını belirten Nihat Öztaş, "Oğlum bankamatikten para çekmeye gitti.Hesabımda hiç para olmadığını söyledi. Müşteri hizmetlerini aradım.17 ve 18 Ağustos'ta gece 02.00-03.00 arası hesabımdan paranın çekildiğini belirttiler. Hesabıma bloke koydurdum. Kendi hesabıma giremediğimi ve mesaj kutuma herhangi bir mesaj gelmediğini belirtim. Alışveriş yaptığımda, kısa süre sonra bankadan bilgilendirme mesajı geldiğini,hesabımdan para çekilirken neden böyle mesaj gelmediğini sordum. Dolandırıldığımı ve karakola gidip şikayetçi olmamı söylediler"  dedi. 



    Karakola gidip şikayetçi olduğunu söyleyen Öztaş, "Ekstreleri incelediğimde, Mersin ilinde Ekrem B.,ve İstanbul Sultanbeyli'den bankamatikten toplam 21bin 500 TL paranın EFT yapıldığını görünce şok oldum.Parayı mobil cep şube işlemleriyle çekmişler. Sigorta poliçem de var. Ben ortada kaldım. Biran önce mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.  Banka ve sigorta şirketi parayı ödemesse, onlardan da şikayetçi olacağım" dedi.

    Soruşturmayı yürüten Urla Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Ekrem B., hakkında " Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Hırsızlık, Sahte Banka veya Kredi Kartı Kullanmak Suretiyle Yarar Sağlamak" suçlarından 9 ile 18 yıl hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle iddianame hazırladı.

    Savcı, hazırladığı iddianamede, "Müştekinin hesabından havale yapıldığı,şüpheli Ekrem B'nin teşhise elverişli fotoğrafları ile banka ATM' lerinden para çeken şahsın aynı olduğunun tespit edilerek edildiği, ifadesinde her ne kadar suçlamayı kabul etmediğini beyan etmesine rağmen, şüphelinin UYAP sorgulamasında benzer suçlardan kayıtlarının olduğunun tespit edildiği, yapılan soruşturma ve toplanan delillere göre, şüphelinin müştekiye ait banka kartının kopyasını oluşturduğu, birden fazla kez yarar sağlamak suretiyle 21 bin 500 TL parasını sistemlerini kullanmak suretiyle zincirleme çaldığı, böylelikle üzerine atılı suçlamaları zincirleme şeklinde işlediği ve belirtilen maddelere göre cezalandırılmasını talep etti"

    Şüpheli Ekrem B.  Urla Asliye Ceza Mahkemesi’ne yargılanacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum