Gaziemirli ilkokul öğrencileri elleriyle oyuncak, atkı hazırladı

    İZMİR'in Gaziemir ilçesindeki Remzi Doğan İlkokulu öğrencileri depremi yaşayan çocuklara manevi bir destek sağlamak için kendi elleriyle hazırladıkları oyuncak, atkı ve bereleri Kızılay aracılığıyla afet bölgesine gönderdi.

    Gaziemirli ilkokul öğrencileri elleriyle oyuncak, atkı hazırladı
    23 Şubat 2023 - 12:02 - Güncelleme: 23 Şubat 2023 - 12:04

    Gaziemir'deki Remzi Doğan İlkokulu öğrencileri, Müdür Fatma Karabulut ve 3/D Sınıf öğretmeni Arzu Songur önderliğinde, depremzede çocuklara el emeği hediyelikler hazırladı. El işi bebek, atkı ve bere ören öğrenciler, depremzede akranlarının

    yüzlerini güldürmek için hazırladıkları 2 koli hediyelikleri Kızılay Gaziemir Şubesi aracılığıyla Kahramanmaraş'a gönderdi. Kolileri Türk Kızılay Kahramanmaraş şubesine yolladıklarını ve oradan bölgeye dağıtımının sağlanacağını söyleyen Türk Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Dr. Davut Dinçel, "Türk Kızılay Gaziemir şubesi olarak depremzedelerin ayni ve nakdi ihtiyaçlarına destek olup, psikososyal olarak da bu süreci atlatmasını sağlamaya çalışıyoruz. Dünyanın birlik olduğu bu dönemde büyükten küçüğe herkesin kenetlenmesi yüzümüzü güldürürken duygusal anlara da tanık oluyoruz. Öğrencilerimize bu desteklerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

    'BAĞIŞ RUHUNU YENİDEN CANLANDIRMAMIZ LAZIM'

    Çocukların çabasının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Dinçel, aynı gayreti yetişkinlerin de sürdürmesi gerektiğini söyledi. Dinçel, "Deprem bölgesinde halen müthiş bir ihtiyaç var. Bağışlar kesildi. Bağış ruhunu yeniden canlandırmamız lazım. Sosyal yardımlar kesildi. Afetzedelere sürekli battaniye, giyim ve temiz su ulaştırmamız lazım. Biz gelen yardımların hepsini dağıttık ama şu an halen ihtiyaç var. Ahlaksız birkaç kişinin yaptığı, yardım kolileri yollara dökülüyor, gibi paylaşımlar milletin bağış yapma isteğini kırdı. Vatandaşlarda, 'Bağışlar sokaklara dökülüyor biz göndermeyelim zihniyeti oluştu.' Bu hassasiyetin devam etmesi lazım. Depremden sonraki ilk 3 gün gönderimler yoğun oldu. Şu an hijyen malzemesi ve temiz su ihtiyacı var. Kızılay 2.5 milyon kişiye yemek çıkarıyor. Bu 2.5 milyon kişinin bakliyat, bulgur ve pirinç gibi yemeklik malzemelere ihtiyacı var. Bu ihtiyaç depremin vurduğu 10 ilde de geçerli. Lütfen deprem bölgesine yaptığımız bağışları sürdürelim." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum