Gazetecinin katili yakalandı!

    Ses Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Güngör Arslan, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kocaeli Valiliği, saldırganın yakalandığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisi verdi.

    Gazetecinin katili yakalandı!
    20 Şubat 2022 - 21:17

    Kocaeli'de, Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Güngör Arslan, Cedit Mahallesi'ndeki ofisine gelen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

    Ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gazeteci Arslan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    SALDIRGAN YAKALANDI

    Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, saldırıyı kınayarak, saldırgan R.Ö.'nün yakalandığını açıkladı. Kocaeli Valiliği ise R.Ö.’nün saldırıda kullandığı tabancayla yakalandığı, olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

    SON YAZISI GÜNDEME GELDİ

    Arslan’ın ölümünün yankıları sürerken, gazetecinin 18 Şubat’ta kaleme aldığı, ‘Bu adam ne yaptı?’ başlıklı yazısı gündeme geldi.

    Yavuz, son yazısında eylem yapan Migros işçilerini kaleme almıştı. Kelleriyle gözyaşlarını silen işçiyi yazan Güngör, "Bakın bu fotoğrafa. Öyle öyle güzel bir manzaraya bakar gibi değil en ince ayrıntısını inceleyerek ve de daha da önemlisi hissederek dikkatlice bakın..." ifadelerini kullanmıştı.


    Arslan’ın 4 yıl önce de bir saldırıya uğradığı ve saldırının ardından bir paylaştığı video ortaya çıktı.

    Yayımladığı videoda, “Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım” diyen Güngör Arslan’ın sözleri şöyle olmuştu:

    “Hepinizin bildiği gibi ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıla yaklaşan sürede gazetecilik yapıyorum. Yaptığım başka bir iş yok. Bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü, onlarca gazeteci cezaevinde yattı, yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pekçok yerde silahlı saldırı ve suikast girişimine maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; gazetecilik mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım yarında yazmaya devam edeceğim.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum