Gaspçıya direnen kişi bıçaklanarak öldürüldü

    İZMİR'in Konak ilçesinde, tartıştığı ve hırsızlık, yaralama ve yağma suçlarından kaydı bulunan M.D. (16) tarafından boynundan bıçaklanması sonucu yaşamını yitiren yabancı uyruklu kişinin, görgü tanıklarının iddiasına göre cep telefonunu vermemek için direndiği sırada saldırıya uğradığı ileri sürüldü.

    Gaspçıya direnen kişi bıçaklanarak öldürüldü
    07 Haziran 2023 - 13:37 - Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 13:39

    Olay, pazartesi saat 19.30 sıralarında Lale Mahallesi 1433 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Somali uyruklu Ahmed Abdulkadır Hassan, parkta oturduğu sırada, hafif ticari araçla bir grup ile bölgeye gelen M.D. (16) ile tartışmaya başladı. Gerginliğin artması ile M.D. yanında bulunan bıçağı çıkartarak, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Hassan'a art arda savurdu. M.D.'nin saldırısı sonucu, Hassan boynuna aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içerisinde yere yığıldı. Saldırgan M.D. ise beraberindekilerle birlikte geldikleri hafif ticari araca binerek olay yerinden kaçtı.

    Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. Olay yerin gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, boynuna bıçak darbesi alan Hassan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerine şerit çekerek kontrol altına alırken, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Hassan'ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

    CEP TELEFONU ALMAK İSTEMİŞ

    Olay sonrası görgü tanıklarının iddiasına göre, olay yerine hafif ticari araç ile gelen hırsızlık, yaralama ve yağma suçlarından kaydı bulunan M.D.'nin, parkta oturan Ahmed Abdulkadır Hassan'ın cep telefonunu almak istediği, bunun üzerine Hassan'ın direndiği, daha sonra çıkan kavgada boynundan bıçaklandığı belirtildi. Zanlı M.D.'nin ise hafif ticari araç ile olay yerinden kaçtığı kaydedildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum