G20 zirvesinde dikkat çeken fotoğraflar

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'daki G20 Liderler Zirvesi öncesi aile fotoğrafı çekimine katıldı.

    G20 zirvesinde dikkat çeken fotoğraflar
    30 Ekim 2021 - 13:35

    İtalya’nın başkenti Roma’da 16. G20 Liderler Zirvesi başlıyor.

    İtalya Başbakanı Mario Draghi, ilk oturum öncesi devlet ve hükümet başkanlarını resmi olarak karşıladı.

    Corona virüs salgınında 2 yıl aradan sonra ilk yüz yüze gerçekleştirilen G20 Zirvesi kapsamında liderler, aile fotoğrafı çekimine katıldı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile fotoğrafı çekimi öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile selamlaştı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ABD Başkanı Joe Biden ile tokalaştı.

    Erdoğan geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili eleştirilerde bulunarak “Şu anda maalesef böyle bir durumdayız ve ABD’de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı. Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım. Maalesef ABD şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda silah, araç gereç destekleri veriyor” demişti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson yuvarlak masa toplantısı öncesinde ise bir süre sohbet etti. İki lider maske takmazken, Erdoğan’ın maskesini çıkarmaması dikkat çekti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum