Fransa ve Almanya'da sokağa çıkma yasağı geri geldi

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artan vakalar üzerine 30 Ekim'den itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, riskli şehir ve bölgelerde yerel saatle 23.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

    Fransa ve Almanya'da sokağa çıkma yasağı geri geldi
    28 Ekim 2020 - 23:01 - Güncelleme: 28 Ekim 2020 - 23:10

    Çin'den başlayarak dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vakalar hızla arttı.

    Birçok ülke tekrar kısıtlamalara geri döndü. İkinci dalga vakaları yaşanmaya başladı. Günlük en fazla vakaların görüldüğü ülkelerden biri olan Fransa'da ise tedbirler çerçevesinde yeni bir karar alındı.

    Fransa'da yeni tip koronavirüs vakalarındaki hızlı artış nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirildi.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs salgınında artan vakalar üzerine 30 Ekim'den itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirdi.

    Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte Başbakan Angela Merkel, 16 eyaletin başbakanı ile salgın döneminde ilk kez yüz yüze Berlin'de bir araya geldi. Toplantıda korona virüse karşı mücadele kapsamında alınacak önlemler konusunda federal hükümet ve eyaletlerin ortak kurallar oluşturulması konusu ele alındı.

    "Yeni bir karantinanın kesinlikle önlenmesi gerekiyor"

    Başbakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda, eyaletleri korona virüsle mücadelede ortak çaba göstermeye çağıran Merkel, eyalet başbakanlarına, "Cesur bir adım atmak mı yoksa baharda olduğu gibi her hafta tekrar buluşmak mı istiyoruz? İlkbaharda olduğu gibi sosyal ve ekonomik hayatın kapanması gibi yeni bir karantinanın kesinlikle önlenmesi gerekiyor" diye seslendi.

    Riskli şehir ve bölgelerde 23.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak

    "Önceliğimiz ekonomiyi çalışır durumda tutmak, okulları ve kreşleri açık durumda tutmak olmalıdır" diyen Merkel, "Korona virüs vaka sayılarının keskin bir şekilde yükseldiği riskli şehir ve bölgelerde 23.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı olacak" diye konuştu. Sokağa çıkma yasağının söz konusu bölgelerde yerel saatle 23.00-06.00 arasında uygulanacağı belirtildi.

    Merkel, "Bir hafta içinde 100 bin kişi başına 50'den fazla yeni enfeksiyon görülen bölgelerde özel kutlamalar genellikle en fazla 10 katılımcı ve iki hane ile sınırlı tutulacak. Enfeksiyon sayısı 100 binlik yerlerde haftalık 35 yeni vakanın olması halinde bu bölgelerde insanların daha uzun süre yakın şekilde bir araya geldiği durumlarda maske kullanılacak" ifadelerini kullandı.

    Tatil kısıtlaması kararı ertelendi

    Almanya'da geçtiğimiz hafta yurt içinde riskli bölgelerdeki vatandaşlardan tatil yerlerine giriş yapabilmeleri için Covid-19 testlerinin negatif olduğu yönünde belge istenmesine karar verilmiş, aksi halde riskli bölgelerden gelenlerin tatil yerlerine alınmayacağı bildirilmişti. Başbakanlıktaki toplantıda söz konusu tedbir kararının uygulanmasının ertelenmesine karar verildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum