'Fransa 2023 sezonunu Türk kıyafetleriyle karşılayacak'

    PREMİERE Vision Manufacturing Paris Fuarı'na (PV Fuarı), Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından 8-10 Şubat'ta 12'inci kez milli katılım organizasyonu gerçekleştirilecek. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, "Firmalarımız 2023 İlkbahar-Yaz sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunacaklar" dedi.

    'Fransa 2023 sezonunu Türk kıyafetleriyle karşılayacak'
    06 Şubat 2022 - 13:26 - Güncelleme: 06 Şubat 2022 - 13:29
    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, PV Fuarı'nın iplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar, tasarım sektörlerini bir araya getirdiğini ve senede iki kez düzenlediğini belirtti.  Fuara uluslararası alanda en yüksek katılımın Türkiye'den gerçekleştiğini hatırlatan Sertbaş,  "Pandemi nedeniyle fiziki etkinliklere verilen ara sonrası, PV Paris Eylül 2021 fuarı EHKİB olarak milli katılım gerçekleştirdiğimiz ilk fiziksel yurtdışı fuar oldu. EHKİB milli katılım organizasyonu ile katılan firmaların da dahil olduğu toplamda 120 Türk firma fuarda yer alırken, pandeminin yarattığı belirsiz ortam nedeniyle fuarın 'hazır giyim' bölümüne Türkiye'den 7 üretici firma katılım sağlamıştı. Fuara normal koşullarda EHKİB milli katılım organizasyonlarında ortalama 30 firma katılım sağlıyordu. 12'inci kez milli katılım organizasyonunu düzenleyeceğimiz Şubat fuarına ise İzmir ve İstanbul'dan 17 hazır giyim üreticisi firmamız katılıyor. Hayatın normale dönmesiyle birlikte katılımcı firma sayımız da eski seyrini yakalayacak. Firmalarımız 2023 İlkbahar-Yaz sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunacaklar" ifadelerini kullandı.

    'TÜRKİYE'NİN FRANSA'YA İHRACATI YÜZDE 28 ARTTI'

    Türkiye'nin; Çin, Bangladeş ve İtalya'dan sonra, Fransa'nın en çok konfeksiyon ithalatı yaptığı ülke olduğunu vurgulayan Sertbaş, "Fransa 2021 yılının 11 aylık döneminde toplam 25,2 milyar dolar hazır giyim ürünü ithal ederken, ülkemiz Fransa konfeksiyon pazarından yüzde 6,5 pay alıyor. Konfeksiyon ihracatında Fransa, en büyük 5'inci pazarımız. Biz başarılı dış pazar stratejileriyle Fransa'ya 1 milyar dolar ihracat hedefimizi tutturduk. Türkiye'nin Fransa'ya yaptığı hazır giyim ihracatı 2021 yılında yüzde 28 artırarak 1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Aynı zamanda Fransa, ilk 10 pazarımız içerisinde, İsrail ve İspanya'dan sonra en çok ihracatımızı artırdığımız ülke konumunda. Ege'den Fransa'ya yapılan hazır giyim ihracatımız ise 2021 yılında geçen yıla göre yüzde 46 artışla 50 milyon dolara ulaştı" dedi. Sertbaş, PV Manufacturing Paris Fuarı'nı, EİB 15'inci Moda Tasarım Yarışması finalistleri Zülal Açar, Selen Tavtın, Ayşe Kaya, Manolya Yalçınkaya, Fadime Yıldırım'ın ziyaret edeceğini açıkladı.  

    'ULUSLARARASI BİLİNİRLİĞİ ARTIRMAK İSTİYORUZ'

     EHKİB Başkan Yardımcısı ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Seray Seyfeli ise pandeminin yarattığı belirsizlik, sağlık endişelerinin Avrupa'nın önde gelen fuarlarının iptal edilmesine neden olduğunu söyledi. Seyfeli, "Geçen sene Ege Bölgesinin hazır giyim sektörünü uluslararası boyutta tanıtmak amacıyla AHA (AegeanHasApparel) isimli projemize başladık. 2022 yılında da EHKİB'in öncelikleri arasında bulunan AHA (AegeanHasApparel) projesinin başta PV Fuarı olmak üzere Birliğimizce gerçekleştirilecek yurtdışı etkinliklerde tanıtımını yaparak markanın uluslararası bilinirliğini artırmak istiyoruz" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum