Folkart yangını mağdurları şikayetçi oldu

    Evleri  tamamen yanan İbrahim Murat Akgün ve Dr. S. E., avukatları Uğur Karadağ ile birlikte polis karakoluna gidip, olaydan sorumlu olan herkesten şikayetçi olduklarını söyledi. 

    Folkart yangını mağdurları şikayetçi oldu
    30 Nisan 2023 - 14:15
    Bahri Karataş (KHA)
    İzmir''in Narlıdere ilçesinde yürekleri ağıza getiren Folkart evlerindeki yangın bir çok aileyi evsiz bıraktı. Gün ağardığı zaman yangının bıraktığı izlerin ne kadar korkunç olduğu ortaya çıktı. Evleri yanan ve mağdur olan site sakinleri aralarında grup kurdu, biran önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

    İşte kurulan gruptaki yazışmalar
    Esra hanım

    Komşularla kurduğunuz guruptan 3'üncü blok yaşanılır hale getirilene kadar Folkart'tan 40 aile için bitmiş ve hazır Folkart projelerinden yer tahsisi ile barınma sorununuzun çözülmesi ya da konaklama maliyetinin karşılanması talebini yazalım. Bunu Folkart'a da çeşitli kanallardan iletelim. Yangın mağdurlarına Folkart sahip çıksın diye uğraşıyoruz" 

    Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak'ta bulunan Folkart evlerinde henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden dolayı önceki gece saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Sitede oturanlar panik içinde aşağıya inmek için mücadele etti. Yangın 8 saate yakın bir zamanda söndürüldü. Olaydan dolayı bir çok site sakini mağdur kaldı.



    "ŞİKAYETÇİ OLDU "
    Evleri yanan endüstri mühendisi İbrahim Murat Akgün ile Dr. S. E., avukatları Uğur Karadağ ile birlikte polis karakoluna gidip, olaydan sorumlu olan herkesten şikayetçi olduklarını belirtti. Mağdurların avukatı Uğur Karadağ, yangının ilk başlangıç anında çekilen kamera görüntülerini de delil olarak sundu. Görüntülerde yangının ikinci katta başladığı, birden diğer katlara sıçradığı, elektriklerin kesik olduğu, site sakinlerinin balkonlara çıktığı ve cep telefonu ışıkları ile önlerini görmeye çalıştığı, çevreden yardım istedikleri, cep telefonu ile görüntüyü çeken kişinin, "Eyvah yanıyor. Neden söndürmüyorlar. Tamamen yanacak" diye konuşması dikkat çekti.



    Avukatı Karadağ ile birlikte polis karakoluna gidip şikayetçi olan endüstri mühendisi İbrahim Murat Akgün, Folkart evlerinde kat 6 daire 33' te eşi Esra ve kızı Tuana ile yaşadıklarını, saat 22.00 sıralarında dışarıdan gelen seslere camdan baktığında, 3. katın bulunduğu 16-17 numaralı dairelerin arasındaki koridordan duman ve alevleri görünce yangın merdiveninden aşağıya indiklerini söyledi.

    Akgün, ifadesinin devamında da, "Beş dakika içerinde aile bireyleri ile birlikte otoparka indik. Bu sürede evden çıkarken elektrikler gitti. Otoparka indiğimizde kapı açılmadı. Aracımızı orada bıraktık. Yaya kapısından dışarı çıktık. Yangın devam ederken 01.30'a kadar binanın önünde bekledik. Gerek evden çıkmadan önce daire içinde gerek bina içerisinde iken herhangi bir alarm çalmadı, yangın sistemi çalışmadı. Biz kendimiz gürültüleri ve yangının alevlendiğini görünce ikametten çıktık. Aşağıya indigimizde tek bir itfaiye aracı vardı. Bu araç yangına müdahale etmek istedi, fakat yeterli değildi. Bina aşırı derece hızlı bir şekilde alevlendi. Diğer itfaiye aracı yarım saat sonra geldi. Kendi dikkatimiz sayesinde yangından yaralanmadan kurtulduk. Çalışmalar devam ettiği için içeri giremiyoruz. Zararımız ne olduğunu bilemiyorum. İkametimin içerisinde kasamız var ve içerisinde çok değerli ziynet eşyalarımız bulunuyor. Dış görüntüsü itibari ile ikametim tamamen yandı. Bu olayda kusuru bulunan kişi veya kişilerden davacı ve şikayetçiyim" dedi.



    "SİGORTA VE KASKO YOK"
    Avukat Uğur Karadağ'ın yangından dolayı mağdur olan müvekkili Doktor S.E. de, ikametinin kasko ve sigortasının olmadığını belirtti. Dr. E. ifadesinde, "Sitede 3. blok, daire 20'de eşim ve çocuğumla yaşıyoruz. Saat 22.00’de ikametimde bulunduğum sırada, blok giriş kapısı tarafında 2. katta alevlerin yükseldiğini gördüm. O ana kadar hiç bir şekilde alarm ve uyarı sesi duymadım. Yanan ikametime henüz girip zarar tespiti yapmam mümkün olmadı, ancak tüm eşyalarımız yandı. Eşyalarım dışında av tezkereli av tüfeği ile yatak odası içerisinde bulunan kasada ziynet ve tapu bulunmakta. Ancak miktarını bilemiyorum. Bu yangında binanın dış cephe kaplamasının ahşap olması, binanın içerisinde bulunan yangın sensörlerinin ve söndürme sistemleri çalışmadığından ayrıca olaya müdahale eden itfaiye görevlilerinin geç müdahale ettiğinden dolayı, yangına çıkış noktası uzak olan ikametimin yanmasından dolayı kusurlu olduklarını düşünüyorum. Yangına geç ve yetersiz şekilde müdahale eden itfaiye görevlilerinden, dış cephenin kolay yanacak malzemeden yapan müteahhit firmaları, alarm ve uyarı ve yangın söndürme sistemlerinin çalışır durumda hazır etmeyen site yönetiminden ve kusuru bulunan diğer şahıslardan davacı ve şikayetçiyim."

    Avukat Uğur Karadağ da, müvekkillerinin mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini, sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum