Folkart yangını devam ediyor! Can kaybı yok

    İzmir'in Narlıdere ilçesinde Lüks sitede başlayan yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğünden takviye gönderilen 25 araç ile müdahaleler sürdürülüyor.

    Folkart yangını devam ediyor! Can kaybı yok
    28 Nisan 2023 - 00:52 - Güncelleme: 28 Nisan 2023 - 00:58

    Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada "Ben şu an bölgedeyim, İzmir itfaiye ekibi yangını söndürmek için müdahale ediyor. Aynı zamanda İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 25 araç sevk ettik. Bir blok aşağı yukarı yanmak üzere, diğer bloklara sıçramasını engellemeye çalışıyoruz. İnşallah diğer bloklara sıçramadan söndüreceğiz. Sevindirici olan ise site yönetici yangının çıkmasıyla beraber tüm site sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bilgimiz var şu anda, dolasıyla sevindirici olan herhangi bir can kaybı olmadan atlatacağız." dedi.

    'PATLAMANIN ARDINDAN YANGIN ÇIKTI' İDDİASI

    Vali Köşger, yanan binadan zaman zaman patlama sesleri duyulduğunu da ifade ederek, "Şu an itibariyle doğru bir bilgi yok elimizde, neden çıktığına dair sağlıklı bir bilgi yok. İlk belirlemelere göre, bir anda patlama ve ardından bir parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tespitlerle belirlenecektir. Çelik konstrüksiyon ve ahşap kaplama olduğu için yangın hızlı yayılmış. Sert bir rüzgar var, söndürülme çalışmasında zorluk çekiliyor. İnşallah kısa sürede söndürülür, başka bir bloğa zarar vermeden." açıklamasında bulundu. 

    TATLISES'TEN PAYLAŞIM 

    Bu arada lüks sitede birçok ünlü sanatçının da dairelerinin bulunduğu belirtildi. Sitede dairesi bulunan sanatçılardan İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tatlıses açıklamasında, "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum İzmir'e uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin." dedi.

    BAKAN KOCA: YANGINDAN 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in Narlıdere ilçesinde lüks bir sitede çıkan yangınla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Narlıdere'de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum