Foça'da insan eti yiyen örümcek paniği

    İzmir'in turistik ilçesi Foça'da halk arasında et yiyen örümcek olarak bilinen Sarıkız Örümceği görüldü. Akrep, kertenkele, fare ve kendinden büyük memelilerle beslenebilen, güçlü çeneleriyle et parçalarını koparıp yiyebilen Sarıkız Örümceği'nin görülmesi, bölgede tedirginlik yarattı.

    Foça'da insan eti yiyen örümcek paniği
    16 Eylül 2023 - 12:50 - Güncelleme: 16 Eylül 2023 - 13:08

    İzmir'in Foça İlçesi merkezine 1 kilometre mesafedeki İsmet Paşa Mahallesi 1'inci Mersinaki bölgesinde bir evin sineklik kapısına tutunmuş halde Sarıkız Örümceği görüldü. Evinin kapısındaki sineklikte örümceği gören Cengiz Doğan böcek ilacı kullanarak örümceği öldürdü ve durumu Foça ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdi. İhbar üzerine gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evin çevresini ilaçladı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, 'Yeşiltepe' adıyla bilinen makilikte bu tür böceklerin çokça olabileceğinden endişeli duyduklarını dile getirerek, önlem alınmasını istedi.

    'AKREP DESEM AKREP DEĞİL, ÖRÜMCEK DESEM ÖRÜMCEK DEĞİL'

    10 yıldır Foça'da yaşadığını belirten Cengiz Doğan ilk defa böyle bir böcekle karşılaştığını söyledi. Akşam üzeri dışarıya bakmak istediğinde ana giriş kapısının sinekliğinde bir böcek olduğunu fark ettiğini söyleyen Doğan, "Işıkları yaktım, yaklaştım. Akrep desem akrep değil, örümcek desem örümcek değil. Önce hiçbir şeye de benzetemedim. Ağzında kancaları olan, sekiz tane bacaklı, uzun, yaklaşık 12 santimetre uzunluğunda hiç görmediğim bir canlıyla karşılaştım. Kapının yanında çok kuvvetli bir böcek ilacım vardı. Onu sıkmaya başladım. Kutunun neredeyse 3'te 2'sini sıktım. Böylelikle kendini bırakıp, yere düştü. Daha sonra formu da bozulmadığı için, resmini çekip, bir kavanoza koydum. İnternetten araştırdığımda bunun çok tehlikeli, insanları ısırdığında doku bozukluklarına neden olan ve hatta ölümle sonuçlanabilen, büyük hayvanları yiyebilen çok zehirli bir örümcek olduğunu, adının da Sarıkız Örümceği olduğunu birebir internetteki resimlerinden anladım. Yetkilileri arayıp haber verdim. 1 saat içinde gelip, örümceğin resmini çektiler. Ardından da ilaçlama yaptılar. Foça'da yaşayan değerli dostlarıma ikazda bulunmak istiyorum. Bir tane gelmiş olamaz. Mutlaka bunun devamı vardır. Bir yerlerde yumurtası, üremesi gerçekleşmiştir. Herkesten dikkatli ve bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum" dedi.
    Doğan, evinin bulunduğu yerin arkasının 'Yeşiltepe' diye adlandırdıkları makilik olduğunu, buranın Sarıkız Örümceği'ne karşı ilaçlanması gerektiğini söyledi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum