Flamingo belgeseli 'Pembe Misafirler' galayla tanıtıldı

    ÇİĞLİ Belediyesi tarafından hazırlanan flamingo belgeseli 'Pembe Misafirler'in galası İzmir Arena'da yapıldı.

    Flamingo belgeseli 'Pembe Misafirler' galayla tanıtıldı
    04 Şubat 2022 - 16:27 - Güncelleme: 04 Şubat 2022 - 16:28
    Flamingoların yaşamı, beslenmeleri ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra Kuş Cenneti'nin bölgede yaşayan ve göç yolundaki kuşlar için taşıdığı önemin uzman bir ekip eşliğinde konu edildiği 30 dakikalık belgesel film, İzmir Arena'da gerçekleştirilen galayla tanıtıldı. Gediz Deltası'nın büyüleyici doğal güzelliğini konu alan 'Pembe Misafirler' isimli belgeselin yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu, danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekanlığından Kuş Bilimci Gökçe Coşkun yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gönderdiği mesaj ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü 'Pembe Misafirler' belgeseli için kutladı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Çiğli'yi denizle buluşturan flamingoları yaşatmak hepimizin görevi çünkü dünya sadece bize ait değil bizimle yaşayan tüm canlıların. Onlara sahip çıkmak zorundayız" ifadelerine yer verdi.

    'ÇİĞLİ'Yİ DENİZLE BULUŞTURACAĞIZ'

    Galada konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli sınırlarını aşıyor fakat Çiğli'nin deniz ile buluşan bir tesisi olmadığı için bugün burada sizlerle beraber olmak durumunda kaldık. Yaptığımız çalışmalarla Çiğli'ye de denize yakın mekanlar kazandıracağız. Belgeselimizin uluslararası düzeyde ve ödül alabilecek kadar güzel olduğu şeklinde yorumlar aldım. Ben de son halini sizlerle beraber izleyeceğim. Türkiye'de ve dünya televizyonlarında yayınlanacak olan bu belgeselde asaleti ile herkesi büyüleyen flamingoların hayatını hep beraber öğreneceğiz"  dedi.

    'İZMİR'İMİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ KORUYACAĞIZ'

    İzmir'in güzelliklerinin yeterince bilinmediğini belirten Belediye Başkanı Gümrükçü, "Çiğli sınırları içerisinde yer alan Gediz Deltası, bünyesinde birçok canlı türünü barındıran ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sasalı'nın UNESCO Dünya Mirasına girmesi için Doğa Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile büyük bir uğraş sarf ediyoruz. Sasalı'da oldukça büyük ve önemli bir Doğal Yaşam Parkımız var. Tuz üretiminin sağlandığı Çamaltı Tuzlamız var. 300 kuş türü olan Kuş Cennetimiz ve çeşit çeşit balığın olduğu Homa Dalyanımız var. Bu doğal güzellikler insanoğlunun koruması gereken özellikleri içinde barındırıyor" diye konuştu.

    'ÇİĞLİ BAKLASI, ENGİNARI VE DENİZ BÖRÜLCESİ YENİDEN SOFRALARDAKİ YERİNİ ALACAK'

    Çiğli'nin tarım ve turizm potansiyeline de dikkat çeken Gümrükçü, "İmar baskısına karşı tarımsal üretimden yana olan duruşumuzu sergilemekte asla geri adım atmayacağız. İlçemiz 1 milyar doların üzerinde turizm potansiyeline sahip. Turizmi, kültür ve sanat üretimiyle desteklemek için Kaklıç'ta ekolojik kültür ve sanat çalışmalarımızı başlattık. Çiğlimizde yetiştirilen tarımsal ürünlerimizi çeşitlendirmek adına çalışıyoruz. Çiğli baklası, enginarı ve deniz börülcesi unutulmuş ürünler. Bu ürünlerin yeniden tanınması için uğraşıyoruz" dedi.

    'HEYECAN VERİCİ BİR PROJE'

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkanvekili ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Suat Çağlayan, heyecan verici bir projenin galasında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Çiğli denize sırtını dönmüş bir ilçe. Denizi var ama bundan faydalanamıyor. Allı turna adına ağıtlar yakılır, herkes bu türküyü bilir ama bunun flamingo olduğunu kimse bilmez. İşte o flamingolar bizim Çiğlimizde bulunuyor. Tüm bu doğal güzellikleri tanıtan bu belgeselin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum