FETÖ operasyonu: 16 şüpheli itirafçı oldu

    BALIKESİR merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 27 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

    FETÖ operasyonu: 16 şüpheli itirafçı oldu
    06 Temmuz 2022 - 15:41 - Güncelleme: 06 Temmuz 2022 - 15:43

    Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Haziran'da düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 16'sı etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu. Şüphelilerden 3'ü, polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, diğerleri ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 20'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


    Balıkesir Valiliği konuyla ilgili şu bülteni yayınladı: 
    Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen (28) şüphelinin yakalanması amacıyla 24.06.2022 Cuma günü Saat: 07.00 itibarı ile Balıkesir merkezli (7) il (Balıkesir, Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul, Iğdır, Tekirdağ) ve (31) adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda şüphelilerden (27)'si yakalanarak gözaltına alınmıştır.
     İfadeleri alınan (27) şüpheliden (16)'sı etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgüt hakkında bilgi vermiştir.
    Gözaltına alınan ve işlemleri tamamlanan şüphelilerden (3) şüpheli emniyetten serbest bırakılmış, (4) şüpheli tutuklanmış, (20) şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.
    FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum