FETÖ'cü kadın doçent mülteci gibi kaçacaktı!

    Kıskaç operasyonu ; Haklarında FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan mahkumiyeti ve davası devam eden biri kadın iki kişi ile organizatör olan 2 tekneyle yurt dışına kaçmaya çalışırken, Jandarma, MİT ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ortaklaşa operasyonla yakalandı.

    30 Haziran 2022 - 17:31 - Güncelleme: 30 Haziran 2022 - 18:10
    Bahri Karataş ,( KHA)

    İzmir'in Menderes İlçesi Gümüldür Mahallesinde deniz yoluyla Yunanistan'ın Sisam Adası'na kaçmaya çalışan iki kişi ile organizatör olan 2 kişi operasyonda yakalandı.

    İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından, aranan/yargılama süreci devam eden FETÖ üyelerinin deniz yolu ile yurt dışına kaçırılmasını organize eden şahısların deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu bilgiler elde edildi. Ardından İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, MİT ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte müşterek operasyon düzenlendi.



    Operasyonda, FETÖ üyeliğinden yargılaması devam eden ve öğretmenlikten atılan M.G. ile terör örgütüne üye olma suçundan mahkumiyet kararı bulunan Doçent Dr. Ş.A. ve yanında bulunan kızı M.R.G.'yi (7 yaşında) teknede yakalandı. Menderes İlçesi Gümüldür Mahallesi Azmak mevkiinden 'Kardelen' isimli tekne ile Sisam adasına yasadışı olarak deniz yolu ile kaçırmaya çalıştıkları sırada Gümüldür açıklarında denizde yakalanan iki kişi gözaltına alınırken organizatör H.K. ve B.K. da gözaltına alındı. 
    4 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.



    3 TUTUKLAMA, 1 ADLİ KONTROL

    İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmeye çalışan, meslekten ihraç FETÖ şüphelisi Doç. Dr. Ş.A. ile 2 organizatör şüphelisi tutuklandı, firari hükümlü öğretmen M.G. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum