• Reklam

Fethiye'de tatilde yapılması gerekenler

Fethiye, Türkiye’nin en popüler tatil noktaları içinde yer alıyor. Ege ile Akdeniz’in bir araya geldiği harika bir noktada tatil yapma şansı sunan Fethiye, doğal güzelliği ile tarihi hazineleri bir araya getirmiş bir yer.

Fethiye'de tatilde yapılması gerekenler
20 Temmuz 2022 - 11:52 - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 - 12:01

Fethiye, Türkiye’nin en popüler tatil noktaları içinde yer alıyor. Ege ile Akdeniz’in bir araya geldiği harika bir noktada tatil yapma şansı sunan Fethiye, doğal güzelliği ile tarihi hazineleri bir araya getirmiş bir yer. Fethiye tatilinin en iyi yanı, benzer tatil beldelerine göre aktivite anlamında çok geniş seçenekler sunması. Hem kültürel, hem de spor aktiviteleri bakımından geniş seçenekler sunan, eşsiz denizi ile öne çıkan Fethiye’de yapılması gerekenler neler?

Ölüdeniz’in tadını çıkarmak

Fethiye tatilinde en zor konulardan biri, birbirinden güzel plajlar içinde seçim yapmak olabilir. Ölüdeniz, Fethiye’nin en popüler noktalarından biri. Türkiye’nin turizm afişlerinde her zaman ön plana çıkan Ölüdeniz, turkuaz suları ile meşhur. Ölüdeniz küçük bir merkeze sahip olmasına karşın, hem kum tabanlı hem de taş tabanlı harika plajlar barındırıyor. Kumburnu kısmında sular genel olarak sığ olurken, Belcekız plajında ise turkuaz suların heyecan verici dalgalarının tadı çıkarılabilir. Ölüdeniz’de plajın hemen arkasında yer alan tesisler ise, denize girerken aynı zamanda bir şeyler yiyip içmek isteyenlere hitap ediyor.

Yamaç paraşütü yapmak

Fethiye dendiğinde ilk akla gelenlerden biri tabii ki yamaç paraşütü. Türkiye’de yamaç paraşütü için farklı noktalar yer alsa da Fethiye bunun için en ideal adreslerden biri. Fethiye’de yamaç paraşütü için Ölüdeniz’den ulaşım sağlanan Babadağ’a gitmek gerekiyor. 2000 metre rakıma sahip Babadağ’da, profesyonel pilotlar eşliğinde yapılan yamaç paraşütü ile, Ölüdeniz’i, Belcekız Plajı’nı yüzlerce metre yukarıdan izlemek mümkün. Teleferik ile çıkılabilen paraşüt pistinde her gün yüzlerce kişi uçuş yapıyor. Dileyenler, uçuş esnasında pilotun kaydettiği fotoğraf ve videoları alabiliyor.

Kayaköy’ü keşfetmek

Fethiye’de birçok doğal ve tarihi güzellik yer alıyor. Bunlar içinde en heyecan verici olanlardan biri de Kayaköy. Fethiye’nin en özel bölgelerinden biri olan Kayaköy, merkez ile Hisarönü arasında bulunuyor. Kayaköy’ün özelliği, bundan 100 sene önce terk edilmiş bir yer olması. Rum nüfus mübadelesi sonrasında Rumların terk ettiği eski taş evler, depremlerde de zarar gördükten sonra bugün kullanılamaz durumda. Sessizliği ile büyüleyen Kayaköy’de evler arasında gezinmek mümkün. Kayaköy’de aynı zamanda deveye, ata binme gibi aktiviteler yapılabilir, birbirinden güzel restoranlarda yemek yenebilir.

Fethiye merkezde zaman geçirmek

Fethiye, nüfus olarak Muğla’nın en büyük ilçesi. Bu anlamda merkezi de oldukça gelişmiş. Fethiye merkezinde zaman geçirirken birçok kişinin ilk tercihi kordonda yürümek. Merkezin iç kısmında yer alan balık pazarı ve paspatur da Fethiye’de görülmesi gereken yerler içinde. Kordonu oldukça uzun olan Fethiye’de, merkez ile Çalış arasında kilometrelerce uzanan bir bisiklet hattı da mevcut. Şehit Fethi Bey Parkı’nın da dahil olduğu bu kordonda, akşam saatlerinde yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek çok tercih ediliyor. Denize sıfır konumdaki kafelerde zaman geçirmek de, tercih edilen diğer bir konu.

Tatil villalarının tadını çıkarmak

Fethiye tatilinin en iyi yanlarından biri birçok kiralık villada kalma şansının sunulması. Güvenilir villa kiralama sitelerinde yer alan Hisarönü ya da Ölüdeniz villaları, tatil için harika seçenekler barındırıyor. En iyi villa kiralama sitesi alternatifleri üzerinden bulunabilen günlük ve haftalık tatil villaları içinde birçok ucuz kiralık villa mevcut. Havuzlu yazlık villaların bazılarının denize sıfır konumda olması, tatilde ultra lüks bir deneyim sunuyor. Yazlık jakuzili ve denize sıfır villalar, doğa içinde harika bir deneyim sunuyor. Romantik konsepti ile balayı villaları öne çıkarken doğa içinde özel konuma sahip muhafazakar villalar da Fethiye’de popüler. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar tercih edilirken, evcil hayvan kabul eden villalar da Fethiye’de evcil hayvan sahipleri için samimi bir tatil ortamı sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum